Hírek

2013.06.26. 16:56

Nyomoznak, de folyik a cecei csatornaberuházás

Cece - Még a tavalyi évben magánokirat hamisítás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indított nyomozást a Paksi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya a cecei csatornaberuházással kapcsolatban.

Miskei Anita

A község 2011-ben kapott lehetőséget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, így  kedvező feltételek között, támogatásból valósulhat meg  a csatornahálózat kiépítése. Az ügyben  tavaly nyomozás indult 588 rendbeli magánokirat hamisítás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése  miatt. A nyomozati szakaszban lévő ügyet a Paksi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Báthory Gergely, a szennyvízberuházás projektmenedzsere elmondta, az ügyben  sem az önkormányzat, sem  egyetlen dolgozója nem vett részt sem tanúként sem gyanúsítottként, az önkormányzat erről nem kapott külön értesítést, így nem áll módjában felvilágosítást adni.

2011-ig többször utasították el az önkormányzat kérését, végül 2011. július 7-én írta alá a támogatási szerződést, így 1.249.650.935 forintos támogatást kapott a beruházás megvalósításához. 2012 januárjában a Belügyminisztérium ezt  45.879.673 forint vissza nem térítendő  támogatással egészítette ki,  míg idén áprilisban további 7.476.332 önerő-támogatást nyert az önkormányzat.

Báthory Gergely kiemelte, a Víziközmű Társulat létrehozása nem volt előfeltétele a pályázatnak, a szükséges önerőt a pályázó más módon - például kötvénykibocsátással vagy saját forrásból - is finanszírozhatja. Hangsúlyozta, a cecei önkormányzat   pályázati forrásokból már eddig is 52 millió forinttal csökkentette a szükséges önerőt, s folyamatosan további támogatásra pályázik.  Mindemellett a szennyvíztisztító telep kivitelezése  megkezdődött, a csatornahálózat kiépítéséhez   pénteken adják át a munkaterületet. A tervek szerint a szennyvíztisztító telep próbaüzeme még az idei év végén elindul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!