Hírek

2013.12.18. 20:22

Állami gondoskodásban élő gyermekkel ünnepeltek

Negyedik alkalommal szervezte meg szerdán a városi önkormányzat a Fehérvár Angyalai adományozó ünnepséget.

Klecska Ernő

Idén több mint 70, állami gondoskodásban élő gyermeket láttak vendégül a Hiemer-ház báltermében. A program keretében Cser-Palkovics András polgármester adta át a város által összeállított, édességet, lekvárt, mézet, teát, gyümölcsöt tartalmazó csomagokat.

– Ezzel a kezdeményezéssel is az a célunk, hogy egy kicsit szebbé, örömtelibbé tegyük a következő napokat. Az évben nagyon sok olyan pillanat van, amit szeretünk, de talán a karácsony az az időszak, amikor egymás felé fordulva jobban figyelünk a másikra. Azt kérem, és kívánom mindannyiunknak, hogy ez a figyelem tartson egész éven át – mondta a polgármester.

Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője köszönetet mondott a városnak, hogy évről-évre kedvezményezettjei lehetnek gyermekeikkel a „Fehérvár Angyalai” jótékonysági programnak. „Mi nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem éven át érezzük a törődést, a figyelmet a város részéről. Példaértékű az a gondoskodás, az a szociális érzékenység, amellyel Székesfehérvár Önkormányzata, polgármesterével az élén, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felé fordul.” – emelte ki.

A karácsonyváró ünnepség a Ciszterci Szent István Gimnázium 5.b osztályosainak műsorával folytatódott. Az osztály tagjai betlehemes játékot adott elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!