Hírek

2014.02.25. 14:55

Családos jelmezbál Nagyegyházán

Nagyegyháza - Szekérderéknyi fánkot sütöttek, s a felnőttek is jelmezt öltöttek magukra a családi farsangon a Hangistállóban.

Zsohár Melinda

A komolyzenei előadásairól ismert nagyegyházi Hangistálló a felhőtlen szórakozásnak szentelte a hétvégét, s családokat invitált meg közös jelmezes mulatságra. Ribli Ilona, a háziasszony leginkább annak örült, hogy teljes családok jelentek meg jelmezben: apa, anya és a gyerekek vettek részt a mókában. Ötletes, szellemes figurák vonultak fel, a jelmezverseny győztese egy horgász kislány lett, a felnőtteknél a Shrek-pár vitte el a fődíjat. Tombolát is húztak, a győztes egy élő báránykát vihetett haza.

A Hangistálló előtti hatalmas kemencében és tűzhelyen finom farsangi étek készült Hegedűs Imre és a segítő lányok-asszonyok jóvoltából. Bárányhúsból főztek gazdag gulyáslevest, s rengeteg lekváros fánkot sütöttek - még a kutyáknak is jutott belőle. Hajnalig táncoltak a tatabányai Troják Frigyes és társa muzsikájára, az 50-es és 90-es évek nosztalgia tánczenéjére, a keringőtől, a csárdásig és a rock and rollig bezárólag.

Nem voltak restek a nagyegyháziak, a családokban kicsi és nagy egyformán színes, ötletes jelmezbe bújt ezen a napon (Fotó: Ribli Ilona)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!