Hírek

2014.04.28. 15:45

Dzsungel -, gombaszedő- és teljesítménytúrák tették változatossá a napot

Sárpentele - A Parkerdő adott otthont a Gróf Széchenyi István emlékére rendezett Székesfehérvár Városi Természetbarát Találkozónak, április 27-én.

Sebestyén Lilla

Színes programokkal várták a kirándulókat, természetjárókat, kicsiket és nagyokat a Sárpentelei Parkerdőben vasárnap, ahol a túrázás mellett kultúrából is jutott bőven, hiszen az ünnepélyes megemlékezésen, a Sárpentelén cseperedő diákról, a vadászról és trófeagyűjteményéről, azaz Gróf Széchenyi Zsigmondról is hallhattak történeteket az érdeklődők.

A természetbarát találkozó egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött, amin a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola természetjáró köre adott műsort.

A kör megálmodója egyébként tanítójuk, Sáriné Rádi Zsuzsanna, aki már négy éve vezeti, szinte minden hónapban nem csak Fejér megyében, hanem a környező megyék, szebbnél szebb tájaira kis csapatát, melynek aktív tagjai a szülők is, erősítve a természetjárás szeretetét és tiszteletét a jövő nemzedékében.

A gyerekek ennek a négy év kitartó gyalogtúráinak gyümölcseként vehették át a Fejér Megye Természetjárója kitűzőjüket, amelyet példaként emelnek a többi kisiskolásnak és pedagógusnak.

A diákok műsora után kezdődtek a programok a Széchenyi emlékkőnél, illetve a környező erdőben.

- Az idei találkozó is népszerű volt, körülbelül 300 résztvevő tavaszi napsütéses időben, hangulatos, élményekben gazdag vasárnapot töltött el a Sárpentelei Parkerdőben. Gyerekprogramok és játékok, tájékozódási verseny, dzsungeltúra, gombaszedő túra, szabadtéri játékok, gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrák tették színessé a napot a kilátogatók számára - mondta el Asbóth Katalin, Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség, elnöke majd hozzátette: A találkozónak kiemelt vendégei is voltak, így Gróf Széchenyi Zsigmondné, Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!