Hírek

2015.06.09. 11:14

Hatalmas tűz és füst Szárazréten - többezer négyzetméteren pusztítottak a lángok

Székesfehérvár – Kilóméterekről látszódó füstfelhő jelezte, hogy kigyulladt a Farkasvermi út mögötti MÉH-telep kedden.

Sebestyén Lilla

Tűzoltók küzdenek a lángokkal (Fotók: Koppán Viktor)

Déltájt kezdtek el „égni" szerkesztőségünkben a telefonvonalak. Mindenki azt kérdezte: Mi ez a hatalmas füst a város felett?

Az utcákon öt emberből négy telefonált, az internetet bújta, vagy a közelében lévőktől érdeklődte az okokat, a közösségi oldalakon pedig egyre csak jelentek meg a videók, képek és a találgatások. Az egyik olvasónk épp a palotavárosi tavaknál sétált barátnőjével, amikor meglátták a nem sok jót ígérő, óriási, fekete foltot az égen.

Mint mondja, olyan volt mint a katasztrófa filmekben, mindenki csak nézte a horizontot. Nem sokkal később meghallották a szirénákat is.

Természetesen olvasónk és a közelében lévők is elkezdtek spekulálni: úgy gondolták, az elkerülő környékén eredeztethető a tűz, így valószínűleg a MOL külvárosi telephelye gyulladt ki. De nem sokkal később hozzájuk is elért a hír: a Farkasvermi út mögötti MÉH – telep áll lángokban. Több száz tonna fa, szén, műanyag és papírhulladék is ég. Olyan intenzíven füstöl, hogy még Csaláról, illetve Székesfehérvár másik feléről is látszik.

 

Olvasóink beszámolói itt!

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári, a pétfürdői, a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltóknak másfél órás megfeszített munkával sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok a közelben lévő csarnokra és a benne tárolt bálákra átterjedjenek. Ezzel egy időben folyamatosan biztosították egy háromszáz méterrel távolabb lévő családi ház védelmét.

Az utómunkálatok még a lángok elfojtása után is órákig elhúzódtak. A telepen több markológép segítette a préselt bálák szétbontását, hogy a mélyebben lévő, izzó részeket is el tudják oltani.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: Szerencsére senki nem sérült meg, de a nagy melegben egy tűzoltó rosszul lett.

A környék lakói közül kedden többen is telefonáltak, azt tudakolva, hogy veszélyes e a füst, mert a szaga elég erős. Szerencsére, aggodalomra nem volt okuk a helyszínen kint volt a katasztrófavédelem mobil mérőlaborja és folyamatosan vizsgálták a levegő szennyezettségét, lakosság védelmi intézkedésre szerencsére nem volt szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!