Hírek

2016.10.12. 18:40

Új irodát kapott a körzeti megbízott

Nagykarácsony- Az önkormányzat jóvoltából új körzeti megbízotti irodával gazdagodott a település.

Gallai Péter

Ennek kulcsait szerdán adta át Müller Miklós polgármester a rendőri vezetőknek.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, ez a kmb-s irodaavatás kapcsolódik ahhoz a fejlesztési programhoz, amelynek részeként Cecén és Sárkeresztúron adtak át új rendőrőrsöt, s a közeljövőben szeretnének egyet Mezőfalván is létrehozni. Hozzátette: reméli, más települések is követik ezt a jó példát, ahol a kmb-sek munkakörülményei még nem a legmegfelelőbbek.


Szabó Szabolcs körzeti megbízott (b) kollégájával az új helyen

Müller Miklós polgármester ismertette, az épület a megszűnt kistérségi társulás közös projektje volt, ami átmeneti gyermekotthonként funkcionált.

- Az ingatlan közös vagyonhasználatban maradt, de nagykarácsonyi tulajdonba került. Hónapokkal ezelőtt közösségi házként nyitottuk újra ezt a helyet, amire régóta égető szükség volt, mert nem rendelkeztünk ilyennel. Itt kapott helyet a községi könyvtár is. A nyugdíjas- és a szerveződő ifjúsági klubunknak is otthont ad az épület.

Varga Péter dandártábornok hangsúlyozta: számukra a legfontosabb, hogy az állampolgárok szubjektív biztonságérzete megfelelő legyen, és az emberek igénylik a rendőri jelenlétet. Ebben nyújthat segítséget ez az új iroda is, ami a délvidéki kmb-s csoport egyik bázisa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!