Hírek

2016.12.14. 15:07

Angyalok csaltak mosolyt az állami gondoskodásban nevelkedő gyerekek arcára

Székesfehérvár – Idén is megrendezték a Fehérvár Angyalai jótékonysági karácsonyi ünnepséget. A rendezvényen 56 állami gondoskodásban élő gyermek vett részt, akiket ünnepi műsorral és ajándékokkal leptek meg.

Buthy Lilla

A Hiemer-ház báltermében a Szabad Színház színészeinek előadása után, a fiatal tehetség, Bogdán Norbert gitározott és énekelt saját és karácsonyi dalokat az állami gondoskodásban nevelkedő gyerekeknek. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a gyerekeket. – Évek óta hagyomány már, hogy a város angyalait meghívjuk egy találkozóra. Segítségükkel, reméljük örömöt és mosolyt csalhatunk a gyerekek arcára – mondta.

 

Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója a társadalmi felelősségvállalás lélekmelengető megnyilvánulásáról beszélt.

– Gyermekeink és munkatársaink számára felbecsülhetetlen értéke van annak, hogy egy befogadó és elfogadó környezetben tehetünk a legtöbbet a gyermekeinkért – mondta, majd hozzátette: – Van a társadalomnak egy olyan szegmense, ahol az ünnepvárás, a szeretet ünnepe nem a családban történik. Országosan közel 23 ezer, Fejér megyében 820 gyermek és fiatal felnőtt nevelkedik állami gondoskodásban – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!