Hírek

2017.06.30. 14:52

Chicagoból jöttek a fehérvári közösségi kerteket tanulmányozni

A chicagoi Nortwestern Egyetemen környezettudományi tanulmányokat folytató Margot Zuckerman és már végzett diáktársa kifejezetten kelet-európai, sőt, magyar példákat keresett a közösségi kertekre, mikor beütötte a megfelelő keresőszavakat a Google-ba.

Kocsis Noémi

Egyeteme lehetővé teszi, hogy utolsó évesként külföldön tanulmányozza szakterületét, a kiskerti élelmiszerek megtermelését, így más környező országokba is eljutott, nálunk pedig kifejezetten a közösségi kertészkedés jó gyakorlatai kereste. Így jutott el Fehérvárra csütörtökön, ahol a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület elnökségi tagja, Szöllősiné Irén kalauzolta a két érdeklődő fiatalt előbb a szárazréti, majd a palotavárosi közösségi kert parcellái között. Az amerikai egyetemistákat főleg a kertek kialakítása és a művelés módszerei, a gondozott növények érdekelték, hasonló elven működő lakossági kertekkel is szeretnének foglalkozni a közeljövőben.

Szöllősiné Irén és a másik elnökségi tag, Máthé Ferenc a palotavárosi közösségi kertben Margot Zuckermannak mesélnek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!