Hírek

2017.09.01. 07:00

Díjakat halmoz a székesfehérvári rendező Emlékezz rám című rövidfilmjével

Jól fut Aracsi Norbert - székesfehérvári - rendező rövidfilmje a fesztiválokon. Négy fantasztikus díjat már bezsebelt az alkotás. A "Remember me"-re valószínűleg jó ideig emlékezni fogunk még!

Szpisák Tamás

Aracsi Norbert székesfehérvári származású, tehetséges és fiatal filmrendező.

A Dunaújvárosi Főiskolán (ma már Dunaújvárosi Egyetem) kezdte pályafutását, ahol csoporttársaival együtt 2011-ben elnyerte a németországi Mittweida városában a Swan Lake: Moving Image & Music Award-on a közenségdíjat.

(A hét diák a legjobb filmnek és a legjobb filmzenének járó közönségdíj mellett az interaktív kategória első helyezését is elhozta. Olvasható korábbi cikkünkben: Másként lát(tat)ni a világot - főiskolás fiataloké lett a legjobb film)

Jelenleg legújabb kisfilmjét a Remember me/ Emlékezz rám-ot fesztiváloztatja itthon és külföldön egyaránt.

A film: A film egy egyedi módon bemutatott apa-fiú történet, mely során a főszereplő egy külső, belső utazáson vesz részt.

A fotókat Csősz Krisztián készítette és Aracsi Norbert bocsátotta rendelkezésünkre.

A film előzetes megtekinthető itt:

A film eddig elnyert díjai:

Ceglédi Filmfesztivál – Legjobb rövidfilm – Legjobb filmzene

Bujtor István Filmfesztivál – Legjobb rövidfilm

24.Országos Diákfilmszemle – Fődíj/legjobb kisfilm

Elevation Indie Film Award (Dublin) – Fődíj/Winner  The Pinnacle Award

Kulisszatitkok:

A forgatás 8 napig tartott 16 helyszínen a Bükkben és a stáb létszáma 17 fő volt. A stáb egy része az egri Eszterházi Károly Főiskoláról került ki.

A filmet mostanában a Busho Filmfesztivál Panoráma programjában láthatták az érdeklődők szeptember 2-án, valamint bekerült idehaza az I. Hét domb filmfesztivál legjobb 10 filmje közé.

Ezen kívül a következő időszakban Írországból, Amerikából, Németországból, Spanyolországból várnak visszajelzést filmfesztiválokról.

Sajnos az alkotást online még nem lehet megnézni a film fesztiváloztatása miatt.

Amint ez lehetséges, igyekszünk megosztani a filmet olvasóinkkal is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!