Hírek

2017.03.25. 14:06

42 másodperc alatt futott fel a tizedikre

Harmadszor rendezték meg a Rock and roll lépcsőfutást a székesfehérvári Koch László utca egyik tízemeletes épületének lépcsőházában.

Kocsis Noémi

A civil sportkezdeményezéshez most is csatlakoztak a különböző szervezetek versenyzői, így teljes menetfelszerelésben indultak neki szombat délelőtt a tizedik emeletnek a fehérvári és a dunaújvárosi tűzoltók, valamint szekszárdi kollégáik, lépcsőfutottak versenyszelleműek a honvédségtől, valamint számos sportmúlttal rendelkező és kevésbé sportos, de az egészséges életmódot fontosnak tartó civil, közel félszázan.

A 2017-es legifjabb és legidősebb lépcsőfutó, Katona Mira és Jobbágy Antal
Fotó: Katona Krisztina

Köztük a szomszéd lépcsőházban lakó Jobbágy Antal, a verseny korelnöke, aki 88 évesen vágott neki tavaly és az idén is a megannyi lépcsősornak és derekasan fel is sétált a tetőre. Az idei legifjabb versenyző a négyesztendős Katona Mira óvodás volt, tudtuk meg a verseny ötletgazdájától, Kaufer Tamástól.

A hölgyek versenyében Fákó Enikő átveszi a második helyezettnek járó könyvjutalmat Véninger Katalintól, a Videoton 1500 és 3000 méteres terepfutásán örökös magyar bajnok versenyzőtől
Fotó: a szerző

A 2017-es eredménylista  végül így alakult: a hölgyek között az első helyet Csabai Bori érte el, ő 53 másodperc alatt futott fel a tizedikre, második Fákó Enikő, harmadik Darabos Aliz lett. Az urak között az első helyezett sportoló fiatalember, Bodó Barnabás az általa elért 42 másodperces eredménnyel új rekordot állított be. A második helyet Kocsis Zsombor, a harmadikat Szabó Gergely szerezte meg. Közönségdíjat kapott Kertész Hajnalka, aki kezdettől részt vesz a lépcsőfutó versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!