Nyílt nap

2023.10.27. 11:30

Általános, - és középiskolás tanulókat is vár a Szent György Kórház a nyílt napjain

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház novemberben két nyílt nappal is készül, ahova elsősorban olyan tanulókat várnak, akik érdeklődnek az egészségügy és a biológia iránt, illetve el tudják képzelni, hogy a jövőben ilyen területen fognak dolgozni.

Déri Brenda

Fotó: Pápai Barna

Középiskolás korban talán már elkezd a legtöbb diákban kirajzolódni, hogy mivel szeretne felnőttként foglalkozni, de általános iskolában azért még nehezebb dolguk van a gyerekeknek. A különféle edukációs és nyílt napok pedig éppen értük vannak, hogy az egyes intézmények falain belül még tisztább képet kapjanak a tanulók a jövőképükről. A Szent György Kórház novemberben két alkalommal is szervez nyílt napot, először november 7-én, az általános iskolásoknak, majd pedig november 24-én a középiskolásoknak.

A nyílt napok során szimulációs helyzetben közelebbről megismerhetnek a kórház dolgozóinak mindennapi feladataival. Ideértve például egy térdműtétet, varratszedést, gyomortükrözést vagy vérvételt – olvasható a közösségi oldalukon megosztott programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában