Jégkorong

2010.04.21. 15:24

Divízió I-es hoki vb: zsinórban negyedszer győztek a magyarok!

Ljubljana - Nehéz összecsapás várt a magyar jégkorong válogatottra szerdán Szlovéniában, a mieink a még feljutásra is esélyes Nagy-Britanniával vívták negyedik meccsüket a tornán.

Bobory Balázs

Három szlovén játékvezetésével kezdődött az összecsapás, amely többnyire enyhe magyar mezőnyfölényt hozott az első harmadban: Murphy magabiztos volt a brit kapuban, a másik oldalon Hetényi hozta a megszokott formáját. MIndkét tábor nagyon várta gólt, eddig még hiába.
Erősítettek a britek a második harmadra, ám nem ez volt a legnagyobb baj, hiszen Hetényi mindent védett. Tokaji egy palánk melletti ütközést követően a jégen maradt, majd miután megvizsgálta Dr. Majzik Ernő csapatorvos, kimondta a diagnózist: a védőnek kiugrott a válla és számára befejeződött a vb... "Aki ugrál, büszke magyar" - zúgta a tábor és a 31. percben még több oka volt minderre honfitársainknak, hiszen Palkovics álompassza után Fekete a kapuba gyötörte a pakkot, 1-0. Nehéz volt, pokoli nehéz ez a meccs, de ezt tudtuk, a britek méltó utódjai voltak Oroszlánszívű Richárdnak, minden négyzetcentiméterért megküzdöttek a mieink kapuja előtt. A meleg perceket Hetényi vezérletével vészelte át az együttes.
Palkovics gól nélkül maradt eddig a tornán, ám azt ígérte, a fontos meccseken betalál. Ez a pillanat a harmadik harmadban jött el a britek ellen egy tipikus szóló után, 2-0. Egyre inkább fejvesztve hokizott a brit csapat, megynyíltak a lehetőségek a kontrákra, ez pedig a magyar csapat stílusa. Kapuvasat lőttek a szigetlakók, majd Hetényi parádézott, óvta hibátlan teljesítményét. A hajrában Chambers térdhasználata után mehetett zuhanyozni, eldőlt a meccs. A britek még a végén Tait révén büntetőt lőhettek, Hetényi feltette a pontot az i-re és védett.  A Szlovénia-Dél-Korea mérkőzés papírforma eredménnyel ér véget, a magyar válogatott pénteken az aranyéremért játszik a házigazdákkal, ha az ázsiak meglepetést okoznak, akkor viszont van ok a boldogságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!