Kormányhivatal

2022.05.13. 06:00

TeSzedd! akció: 53 zsák szemetet szedtek

Tizedik alkalommal rendezték május 2-8. között hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtő eseményét, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót. A Fejér Megyei Kormányhivatal Zöldhatóságának szakemberei 53 zsákot töltöttek meg szeméttel.

F. M. Kormányhivatal

Eredményes volt a kormányhivatal hulladékgyűjtési akciója

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Országszerte több ezer önkéntes vett részt az illegális hulladékokkal szennyezett területek megtisztításában. Az egészséget nem veszélyeztető, zsákban elhelyezhető hulladékokat gyűjtötték. 

A Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának 46 munkatársa 53 zsáknyi illegálisan elhelyezett kommunális hulladéktól tisztították meg Székesfehérváron a 7-es elkerülő út rézsűjének területét és a szomszédos erdőt. Találtak, összegyűjtöttek ezen kívül kamion karosszéria-elemeket, gépjárművek gumiabroncsait is. Petrás József, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője és dr. Győri Mihály, a hulladékgazdálkodási hatóság osztályvezetője a helyszínen kiemelte: az akció sikeres volt, de folyamatos, hosszú távú munkára és figyelemre van szükség. Az illegális hulladéklerakók felszámolásában a lakosság szerepvállalása is kiemelten fontos. A megújult HulladékRadar applikáción keresztül mindenkinek lehetősége nyílik az illegális lerakók bejelentésére. Az alkalmazáson a bejelentő figyelemmel kísérheti az ügy állását, és értesítést kap az általa bejelentett hulladékok elszállításáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!