Kőszárhegy

2010.04.12. 20:06

Ismét takarítás a Szár-hegyen

Az idei Tavaszi Hérics túra keretében, délután negyvenen keltünk útra, hogy a Szár-hegy tavaszi arcának megcsodálása közben, a természetet tisztelni nem képes szemetelők "hagyatékától" is tisztogassuk azt.

Borjánné Nyul Katalin

A tavalyihoz képest ugyan kevesebb szemét volt szem előtt, de három köbméterre tehető a bokrok aljáról a konténerbe került szemét mennyisége. A paletta idén is igen sokszínű volt: a tejfölös doboztól, a szakadt cipőn keresztül az autógumiig volt minden, ami elképzelhető, és sok más, ami szinte elképzelhetetlen. Hihetetlen találékonysággal képesek megközelíthetetlen helyekre önteni szemetüket az igénytelenek. Ezeket a helyeket szinte lehetetlen kézi erővel megtisztítani. A Hegymenet előkészületeként a csapat sokat javított a kedvelt kiránduló hely kinézetén. Köszönet illeti munkájukat. Tavaszi hériccsel, ibolyával szinte soha nem látott mennyiségben találkozhattak a résztvevők. Fontos tudni, hogy a hulladékudvarokba évi egy köbméter mennyiségig ingyenesen lehet vinni a háztartásban keletkező, kukába nem rakható hulladékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!