Arcanum

2024.05.14. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Megalkuvás…

1964. május 14-én jelent meg egy kis kedves cikk egy ábrándozó focidrukkerről: "A székesfehérvári járás egyik községében hallottam a következő történetet. Felvételi vizsga folyt a falu iskolájában, a kihelyezett technikumi osztályban jelentkező felnőtt-diákoknak dolgozatot kellett írniuk „Egy élményem" címmel. A tanár, fel, s alá járva a padsorok között, bekukkantgatott a dolgozatokba. Hát látja ám, hogy a falu közismert Fradi-drukkere egy képzeletbeli futballmérkőzés „élményeit” sűríti egy csokorba a dolgozatos papírlapokon. „...Már hat nullra vezet az első félidőben a Fradi az MTK ellen”. A tanár elhatározta, hogy ráijeszt a lelkes szurkolóra, s halkan a fülébe súgta: — Vigyázzon! A bizottság elnöke nagy MTK-drukker ám!... Azzal továbbment, a vizsga szépen befejeződött, s a tanár el is feledkezett az apró tréfáról. Csak dolgozatjavítás közben bukkant rá az ominózus tudósításra. „A bíró lefújta a mérkőzést, az eredmény 6:6..." Mert a megszeppent drukker a meccs, akarom mondani a dolgozat végéig kiegyenlített..."

 

Letartóztattak egy visszaeső veszélyes bűnözőt

"Előzetes letartóztatásba vette a székesfehérvári rendőrkapitányság Csékits István többszörösen büntetett előéletű személyt, aki ismételt bűncselekményeivel megkárosította a munkaitársait." — írja a hírlap ugyanezen lapszáma. "Csékits április 3-án szabadult a börtönből, majd elhelyezkedett az Erdei Termékfeldolgozó és Értékesítő Vállalat székesfehérvári kirendeltségénél. Munkába lépését követő napon már eladta munkaruháját, majd feltörte két munkatársának szekrényét és onnan egy esőkabátot és alsóneműt tulajdonított el. Ellopott a munkásszállóról is egy pár gumicsizmát. Bűncselekményeire akkor tette fel a „koronát”, amikor a Szabadság Étteremben italozva régebbi ismerősével találkozott, s kihasználva annak erősen ittas állapotát, 1100 forintot tulajdonított el tőle. Csékits a pénzt italozásra költötte. A megrögzött bűnöző ügyében a rendőrség további vizsgálatot folytat."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!