Külföld

2009.08.11. 09:19

A robotrepülő nem tétovázik - az amerikaiak ismét Pakisztánt bombázták

Amerikai robotrepülőgépek újabb rakétatámadással legkevesebb tíz felkelőt öltek meg Dél-Vazirisztánban, ugyanabban a térségben, ahol a múlt héten nagy valószínűség szerint Baitulla Mehszúddal, a pakisztáni tálibok vezetőjével is végeztek.

feol.hu

A rakéták egy kiképzőtábort vettek célba kedden Ladda falu közelében - közölték helyi tisztviselők. Egy szemtanú elmondása szerint a pilóta nélküli repülőgépek három rakétát lőttek ki egy házra, amelyet a szélsőséges harcosok kiképzésre használtak.
Mehszúd apósának házát érte a múlt szerdára virradóra légicsapás. A pakisztáni kormány belügyminisztere pénteken közölte, hogy a tálib vezető nagy valószínűséggel életét vesztette feleségével és több testőrével együtt. A pakisztáni tálibok egyik parancsnoka azonban cáfolta Mehszúd halálhírét, és azt állította, hogy a mozgalom vezére életben van.
Független forrás mindeddig nem tudta megerősíteni ezeket az állításokat, mert a Mehszúd törzs fennhatósága alatt álló terület a külvilágtól elzárt, nehezen megközelíthető vidék.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!