Külföld

2009.08.31. 06:21

Tombolnak a tüzek Kaliforniában, tűzoltók haltak meg

FMH - Meghalt két tűzoltó Kaliforniában helyi idő szerint vasárnap, amikor a térségben dúló bozóttüzek oltása közben járművük szakadékba borult.

feol.hu

A baleset Los Angeles megye északi részében, a Gleason-hegy közelében történt, ahol heves tüzek dúlnak. Itt 171 négyzetkilométeres területet pusztítottak el eddig a lángok, és 18 építményt leromboltak. A környéken 12 ezer otthont fenyeget a tűzvész. 
Kaliforniában a szerda óta tomboló tűz eddig 17 ezer hektárnyi területet perzselt fel. Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó szükségállapotot hirdetett a múlt pénteken Los Angeles és Monterey megyékben, az intézkedést szombaton Mariposa megyére is kiterjesztette, ahol a Yosemite Nemzeti Park egy része is lángokban áll. Mintegy 2500 tűzoltó küzd a természeti katasztrófával. Munkájukat tűzoltó repülőgépek és helikopterek segítik. 
Kaliforniában két évvel ezelőtt mintegy 640 ezer embert telepítettek ki otthonából erdőtüzek miatt, és kétezer lakóház vált a lángok martalékává.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!