Külföld

2010.02.03. 05:49

Izraeli bosszú az úszó bombák miatt

FMH - Palesztin csoportok még kedden bocsátottak a tengerre távirányítású, úszó pokolgépeket Izrael déli partszakasza közelében. A zsidó állam erre válaszként légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezet és Egyiptom határán fúrt csempészalagukat és egy elhagyott repülőtér ellen.

MTI

A repülőtér elleni rakétacsapásoknak szemtanúk szerint nincs áldozata, az alagutak ellenieknek azonban igen: legalább három sebesült - közölték palesztin biztonsági és orvosi források, de hozzátették, hogy lehet több is, ha voltak emberek az alagutakban a támadáskor.
Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, hogy támadtak fegyvercsempészésre használt alagutakat két helyen is.
Izrael a támadásokkal az "úszó bombákat", illetve a palesztin rakétatámadásokat torolta meg. Hétfőn a Gázai övezettől északra lévő partokon, Askelón közelében, majd Asdodnál is találtak vízen úszó robbanóeszközöket. Az Iszlám Dzsihád, a Népi Ellenállási Bizottságok és az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai közös közleményben bejelentették később, hogy ők készítették az egyenként mintegy 80 kilogrammos hordókat. A Gázai övezetből legutóbb elindított rakéták közül egy mezőgazdasági területen csapódott be kedden, de nem okozott kárt emberéletben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!