Külföld

2010.03.24. 15:33

Tragédia a kikötőben: épületbe rohant egy vasúti szerelvény

FMH - Dolgozók az áldozatai annak a balesetnek, amely egy oslói teherkikötőben történt szerdán. Egy elszabadult vasúti szerelvény okozta a tragédiát.

MTI

Három ember életét vesztette, másik négy pedig megsérült, amikor szerdán egy épületbe rohant egy elszabadult vasúti szerelvény az oslói teherkikötőben. Az ütközés következtében az épület romba dőlt. Martine Laeng rendőrségi szóvivő szerint az áldozatok vagy az épületben, vagy közvetlenül mellette dolgoztak. A szerelvényen senki sem tartózkodott. A baleset oka egyelőre ismeretlen.
A mozdony nélküli szerelvény, amely 16 üres, tehervagonból állt, nyolc kilométert gurult egy, a norvég főváros szélén található fjord partján. Szemtanúk szerint a szerelvény "hihetetlen sebességgel" rohant bele a raktárként és irodaként használt, földszintes betonépületbe, amely ennek következtében összedőlt.
A közszolgálati NRK televízió bemutatta, hogy legalább két vagon kisiklott, és a vízbe zuhant. A sérülteket kórházba szállították.
A mentőalakulatok tíz mentőautóval, több helikopterrel és búvárokkal vonultak ki a helyszínre. A sérültek közül három állapota súlyos. A baleset Oslo délkeleti Sjursoyea negyedében történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!