Külföld

2010.09.01. 07:03

Feloldották a ciszjordániai lakásépítési tilalmat

Szerda este megszűnik a ciszjordániai telepeslakások építésére eredetileg szeptember 26-án lejáró tilalom - közölte szerdán a zsidó telepesek tanácsa, miután az előző nap a megszállt palesztin területen agyonlőttek négy izraeli telepest a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik katonai szárnyának fegyveresei.

MTI

Az építkezések az izraeli telepestanács szándéka szerint estétől folytatódhatnának - jelentette szerdán az izraeli rádió.
Kedd este a radikális palesztin szervezet, a Hamász tagjai Hebron közelében tüzet nyitottak egy gépkocsira, amelyben két izraeli házaspár utazott. A támadásban mind a négy utas életét vesztette.
Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden Washingtonban figyelmeztetett arra, hogy a palesztin-izraeli béketárgyalások kudarcba fulladhatnak, ha Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő nem hosszabbítja meg a telepeslakások építésének szeptember 26-án lejáró moratóriumát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!