Külföld

2011.02.07. 14:03

Eltűnt egy ikerpár, apjuk valószínűleg öngyilkos lett

Az olasz, a francia és a svájci rendőrség negyedik napja gőzerővel keres egy 6 éves ikerpárt, de a két kislány lehetséges tartózkodási helyéről továbbra sincs fogalma a nyomozóknak.

MTI

Az ügy előzménye, hogy az ikrek apja, Kaspar Matthias Schepp kanadai születésű, svájci lakos január 28-án magával vitte hévégi láthatásra az elvált olasz feleségénél, Lausanne-ban nevelkedő lányait, Alessiát és Liviát. A megbeszélt időre - január 30-án vasárnap - azonban nem vitte vissza a gyerekeket anyjukhoz, hanem távozott velük Lausanne melletti otthonából egy svájci rendszámú, Audi A6 márkájú autóval Franciaországba.


 A 43 éves férfit látták Annecyben, Toulonban és Marseille-ben is, ahol január 31-én három menetjegyet vett egy Korzikára induló kompra. Az illetékes hajózási társaság megerősítette, hogy a tiketteket érvényesítették, de ez még nem bizonyítja egyértelműen, hogy az apa és két lánya fel is szállt a kompra. Schepp a dél-franciaországi nagyvárosból feladott egy levelezőlapot is, amelyen azt írta feleségének, hogy végtelenül elkeseredett és nem tud nélküle élni.
A szálak Marseille-ből Olaszországba vezettek, ahol a rejtélyes ügy drámai fordulatot vett: pénteken rábukkantak a férfi holttestére a dél-olaszországi Bari közelében, egy vasúti pályatesten. Schepp valószínűleg öngyilkosságot követett el, egy vonat alá vetve magát. A férfit utoljára Salerno közelében látták csütörtökön, amint egy vendéglőben ebédelt, egyedül.
A két kislánynak azonban nyoma sincs, és a három ország rendőrsége az olasz csendőrséget, polgári védelmet, tűzoltóságot, de még a barlangi mentőket és a keresőkutyás szolgálatokat is bevonva igyekszik a két kislány nyomára bukkanni délkelet-olaszországi Puglia régióban.
 Az Interpol kiemelt fontosságúként kezeli az ügyet, és riadóztatta mind a 188 tagországát, megküldve nekik a lányok fényképét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!