Külföld

2011.05.02. 11:22

Líbia - A kormányerők Miszrátánál támadják a felkelőket

A líbiai kormányerők nagyobb szabású támadást indítottak a felkelők kezén lévő Miszráta ellen, a város kikötőjét pedig tüzérségi tűz alá vették - közölték a felkelők.

MTI

Kadhafi csapatai délnyugat felől, harckocsik bevetésével reggel indították el a támadást, és megpróbálnak behatolni a városba, ahol az éjszaka hatan vesztették életüket. A tankok a repülőtér közelében járnak, ahol az elmúlt napok összecsapásai koncentrálódtak. Az első ágyúlövések reggel hatkor dördültek el, és azóta is szinte folyamatos a tüzelés - közölték a források.
A szárazföldön minden külső kapcsolatától elvágott város ellátása szempontjából kulcsfontosságú kikötőt hétfőn már második napja rombolták a tüzérség sorozatvetőinek a rakétái.  Eddig mintegy száz rakétát zúdítottak a kikötőre az utóbbi 36 óra alatt - közölte a lázadók egyik szóvivője, s arra panaszkodott, hogy nem kapnak támogatást a NATO-tól.
Úgy tűnik, a NATO megfeledkezett rólunk, és ez felbátorította Kadhafi erőit. A NATO erői semmit sem tettek az elmúlt 24 órában - mondta a szóvivő.
A város közelében, a tengeren várakozik szombat óta a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egyik hajója, de veszélyes helyzet miatt nem tud kikötni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!