Külföld

2012.02.10. 19:02

Öt év után kerültek elő a millárdokat érő ékszerek

Több mint öt év után kerültek elő egy amerikai diplomatafeleség hétmillió eurót érő ékszerei egy egykori szállodai alkalmazott szekrényéből.

MTI

A két gyűrű, a két nyaklánc - az egyiket egy négymillió eurót érő gyémánt díszíti - és a pár fülbevaló azonban az eredeti feltételezésekkel ellentétben nem bűncselekmény okán tűnt el - közölte a hágai rendőrség.

A Hollandiában élő amerikai nagykövet felesége 2006-ban tett feljelentést a rendőrségen lopás miatt. Mint azonban kiderült, a nő az ékszereket egy selyemzsákocskában a hotelben felejtette, ahova lakásuk felújításának idejére beköltöztek férjével.

A személyzet felfedezte a kis zsákot, de mivel hat hónapig senki sem jelentkezett érte, átadták az egyik alkalmazottnak, aki otthonában egy szekrénybe rakta, majd megfeledkezett róla. "Senkinek sem volt fogalma az ékszerek értékéről" - közölte a rendőrség szóvivője.

Csak évekkel később akadt lakásában a nő az elfeledett ékszerekre és felbecsültette őket. Amikor kiderült az értékük, bevitte őket a rendőrségre, a hatóságok pedig a feljelentés alapján megtalálták az eredeti tulajdonost.

A holland törvények szerint a megtalálót a visszaszolgáltatott tárgy értékének tíz százaléka illeti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!