Kultúra

2010.09.01. 11:30

Bibliothéque Pascal, Franciaországban is

FMH - Hajdu Szabolcs filmje, a Magyar Filmszemle fődíjas alkotása a sikeres berlini, Los Angeles-i és melbourni premiereket követően a hét végén Franciaországban is bemutatkozik. Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét hamarosan Helsinkiben és Rióban is vetítik - közölte a Magyar Filmunió szerdán.

MTI

Az idei Magyar Filmszemle fődíjas alkotását a francia főváros mozgókép-fellegvárában, a Forum des images-ban pénteken kezdődő L'Étrange filmfesztiválon mutatják be vasárnap este. A Bibliothéque Pascal húsz vetélytárssal együtt versenyez a Canal Plus díjáért, a nyertes játékfilmet a tévécsatorna felveszi programjába - olvasható a filmunió közleményében.
Hajdu Szabolcs filmje egy fiatal lány, Mona Papru utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. A főszerepben Török-Illyés Orsolya látható.
A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott, magyar-német koprodukcióban készült film hamarosan Finnországban és Brazíliában is látható lesz. Helsinkiben a szeptember 16-án kezdődő Love&Anarchy filmfesztiválon, majd a hónap végén Dél-Amerika egyik legnagyobb nemzetközi szemléjén, a Rio de Janeiró-i mustrán vetítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!