Kultúra

2010.12.10. 10:54

Kézműves munkák, a rendőrség munkatársától

Székesfehérvár - A megyei rendőr-főkapitányság honlapján számol be arról, hogy egy kollégájuk kézműves munkáiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában.

feol.hu

Rózsavölgyi Ágnes a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály laboránsa, aki ezúttal nem csak szövéseit, de az ünnepi hangulatot fokozó dísztárgyait mutatja be a nagyérdeműnek - tudtuk meg R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivőtől.
Az alkotó a lakás díszéül szolgáló tárgyakat készít, amelyek a tárlat címéhez méltóan valóban a Bejárattól a fenyőfáig tehetik még szebbé az otthonokat. Az érdeklődők amellett, hogy a könyvtárban megtekintik az alkotásokat, meg is tanulhatják, hogyan kell hasonlót készíteni, akár ajándék gyanánt.  
Rózsavölgyi Ágnes ugyanis egyike azon kézműveseknek, akik a Rác utcai kézművesek házában segítenek ebben az ünnepi időszak alatt tartott foglalkozásokon. December 10-én délután öt órától például a mézeskalács-készítés fortélyaival lehet ismerkedni, a következő alkalommal a fafaragás, majd ezután a szövés kulisszatitkaiba vezetik be a kézművesek a foglalkozásra látogatókat.

 

 

A Zsolt utcai könyvtárban pedig december 10-én délután fél hattól az Európai kavalkád című sorozatban Ausztria kultúrájával ismerkedhet a közönség, irodalmi művek által. Közreműködik Kelemen István színművész és Balogh József harmonikás, a műsort Román Károly irodalmár állította össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!