Kultúra

2012.06.08. 07:02

Új nevek, alkotó táncok - koreográfusműhely

Dunaújváros - Vasárnap este mutatkozik be a fennállásának hatvanadik évét köszöntő Vasas Táncegyüttes ifjú koreográfusműhelye. Friss, harapós alkotó táncok.

Szabó Szabolcs

Június 10-én, este hat órakor bemutatkozik a Vasas 2.0.  - azaz a hatvanadik esztendejébe lépő táncos közösség koreográfus utánpótlásműhelye. Becses nevén, az Ifjú Koreográfusok Táncműhelye azon céllal alakult még a múlt évben, hogy  az együttes fiatal táncosai saját ötleteiket színpadon is bemutathassák.

Az önképzőkör jelleggel működő ifibázison az alkotók kiélhetik kreativitásukat, átélhetik a koreografálást, valami újat teremthetnek  olvassuk a táncközösség otthonául szolgáló Munkásművelődési Központ honlapján, és már soroljuk is az ismerős neveket: 

Lontai Zsófia, Végi Ádám, Tóth Boglárka, Molnár István Dániel, Szántó Tamás, Hrozik Márk.
A titánokkal persze rutinos  háttér dolgozik: Balogh Edina, Varga Péter, Neuwirth Annamária, Szőke Genovéva, Suplicz Mihály, Kocsis Enikő, Fitos Dezső, valamint Tímár Sándor személyében. A gála első félidejében fellép a felnőtt csoport, a másodikban pedig a titánok bizonyítanak. 
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!