Kultúra

2015.02.08. 14:20

Az ifjúságukkal találkozók

Székesfehérvár - Szombat este, éjszaka zsúfolásig megtelt a Szent István Művelődési Ház. Akkor és ott tartották az évi rendes Gorsium bulit.

Silye Sándor

Hét óra után szólt a zene, a táncplacc megtelt. A Gorsium csapata fiatalságuk dalait játszotta sokadszor, hogy kortársaik ráérezve a ritmusra újra rázták a régi lépéseket. Dehogy bizonytalanabbul, éppolyan határozottan, mint hajdan hosszú hajjal csőnaciban, vagy mini szoknyában. Ismét élt a Beatles, a Stones, a Monkees, a Bee Gees és a többi korszakos zene. Tiber Laci, Wilhelm Ottó, Bérces László, Siki Ferke és még több százan forogtak, pörögtek, járt a kezük, lábuk, szájuk, de a Gorsium csapata is lelkendezve tette a dolgát.

- Három évesen kezdtem zenei pályámat cintányérral, majd jött a zongora, tangóharmonika, de a Beatles, a gitár minden mást elsöpört, nagy robbanás volt. Kényszerből a dob mögé kerültem, és kisdobosból nagy dobos lettem, amit imádok - mondta Szőke Jenő, a zenekar tagja.

- Szegények voltunk, rádió amatőrként Hammond szerű orgonát készítettem. Otthon van egy igazi Hammondom, amivel most játszom az is az, csodálatos a hangja, beleborzongok, amikor játszom rajta a Procol Harum Halványnál is fehérebb árnyalata című dalt - így Tunkli Mihály.

- Csak vicceltem, amikor néhány hete azt mondtam, ez lesz az utolsó buli - közölte Mikó Péter billentyűs. - Mert ez a mai hangulat, ez a fantasztikus közönség mindenért kárpótol. Csodálatos este, csodálat emberekkel!

- Jó volt ifjúnak, jó ma örökifjúnak lenni. Hajdan Mikó Péterékkel éreztük azt, amit ma jó újra átélhetünk. A feleségemnek köszönhetően muszáj táncolni, de szívesen teszem - jelentette ki Pálffy Péter móri háziorvos.

Megérkezett D. Nagy Lajos, a Bikini frontembere, Charlie sajnos nem tudott itt lenni. D. Nagy a Bee Gees csodái mellet a Bikini örökzöldekből is énekelt egy csokorra valót. A tömeg pedig állt, ringott a színpad előtt, és teli torokból énekelt.

- Tetszik a férfi Bikini , és az is jó érzés volt, amikor nemrég Mikó Peti úgy hívott: hol jársz Laja, itthon vagy már? örvendezett a sztár.

Jellemző képe az estének: Klárika, M. Tóth István festőművész özvegye átszellemült arcal állt a színpad előtt, a lelkében láthatóan újra ifjú volt.

Folyt. köv.!(?)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!