Kultúra

2015.07.15. 12:38

Székesfehérvári Ikarusosok Gmündben

Az Ikarus Táncegyüttes junior csoportja képviselte Székesfehérvárt a német testvérváros által rendezett Testvérvárosok Vásárán.

Fejér Megyei Hírlap

Kézműves portékákkal, gasztronómiai különlegességekkel, nemzeti ételekkel és néptánccal mutatkoztak be a Schwäbisch Gmünd-i Nyári Fesztivál keretében a németországi település testvérvárosai.

A Testvérvárosok Vásárán az Ikarus Néptáncegyüttes junior csoportja képviselte Székesfehérvárt. A kilenc párból álló csoport szombaton népviseletbe öltözve vonult át a városon az egyre növekvő számú érdeklődők kíséretében, majd két alkalommal adott műsort. A szép számmal megjelent közönség nagy örömmel és hatalmas tapssal mondott köszönetet a fiataloknak, akik mezőföldi, szatmári, rábaközi, székelyföldi és dél-alföldi táncokat mutattak be. A vásáron a kulturális bemutatók mellett az érdeklődők ízelítőt kaptak a magyar, az olasz, a francia és az amerikai ételkülönlegességekből és kézműves termékekből.


Sokan voltak kíváncsiak rájuk. Fotó: együttes

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!