Kultúra

2017.06.30. 18:19

Tejfölös lángos és Borostyánkő

Úrhida – A nyárköszöntő családi nap elsősorban a gyerekekről szólt, de velük együtt jól szórakoztak a szabadidőparkban a szülők és a nagyszülők is.

V. Varga József

Az iskolai focibajnokság alsós (Vadorzók) és felsős (Akárki) győztes gárdájának vándorkupa dukált. A nap egyik  slágerének mindenképpen a fehérvári Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület közös jurta építése, középkori hadi- és viseletmustrája, valamint korabeli népi ügyességi játék bemutatója bizonyult. Tiszteletét tette a rendezvényen Andi bohóc,  a fruskák és a legénykék szilaj paripákon lovagoltak.

Az ebédről és a hűsítőről az önkormányzat gondoskodott, a barátságklubos Rózsika és társai – írd és mondd! – 40 kiló lisztből készítették több órán át folyamatosan  a hét nyelven beszélő lángos-özönt. Kellően fogyott a sajt és a tejföl, de a „sima” fokhagymás-sósnak is nagy keletje volt.

 

Délután a rendőrség és a tűzoltóság közös akcióval köszönt be, majd a gyerekek léptek számos produkcióval színpadra, a Mézengúzok zenekar műsorát nagy taps és ováció fogadta. A nyárköszöntő  kitartó résztvevői a koncert után tábortűz melletti családi szalonnasütéssel és jókedvű beszélgetéssel zárták a derűs napot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!