Bulvár-celeb

2024.07.27. 06:30

Enyhén szólva furcsa, amit másnaposság ellen ajánl a hollywoodi sztár

Vajon a szakértők mit szólnak hozzá?

MW

A másnaposság kínzó fejfájással érkezhet

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, jól tudják, mennyire kellemetlen tud lenni a másnaposság: heves fejfájás és megbánás kísérheti. Az iszogatós bulik kedvelői sok minden megadnának adnának azért, ha a kínzó tünetek ellen létezne csodaszer.
Nos, lehet, hogy létezik is: Selena Gomez, amerikai színész- és énekesnő párja, Benny Blanco azt állítja, hogy ő megtalálta. 

Szerinte ugyanis, ha egy éjszakai alkoholizálás után megiszunk egy adagnyi olívaolajat, azzal megelőzhetjük a másnaposság kínzó tüneteit.

Celebrities At The Los Angeles Lakers Game
 Benny Blanco állítja, hogy megtalálta a csodaszert másnaposság ellen
Fotó: Allen Berezovsky / Forrás: Getty Images

Stehanie Nelson táplálkozási szakértő szerint azonban a másnaposság ellen nem létezik csodaszer, még az olívaolaj sem az. A szakember kiemeli, hogy bármilyen étel, amit megeszünk alkoholfogyasztás előtt és alatt, az lassítja az ital felszívódását. Nelson hozzáteszi: természetesen a mértékletes italozás a legjobb fegyver a másnaposság ellen – írja a Huffington Post nyomán cikkében a Mindmegette. 

Az alkohol körülbelül 20 százaléka szívódik fel a gyomorban, a maradék pedig a bélben, tehát a gyomorban található ételek viszonylag kis mértékben lassítják az alkohol felszívódását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!