Bulvár-celeb

2 órája

Mi lesz itt? Hamarosan robot veheti át a mekis dolgozók munkáját (videó)

Nagy szemekkel pislogva sürög-forog az új kiszolgálószemélyzet Szlovéniában... De mi lesz az emberi munkaerővel?

MW

A robotpincéreké lenne a jövő?

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Egy nemrég feltöltött TikTok videóból kiderül, hogy az egyik szlovén McDonald's-ban egy jópofa robot szolgálja ki a vendégeket. Jogosan tehetjük fel a kérdést: ha a szomszédos országban egy ilyen felszolgálórobot dolgozik, akkor hamarosan mi is erre számíthatunk Magyarországon?  A McDonald’s hazai csapatának válasza szerint egyelőre itthon nem terveznek robotokat alkalmazni.

A szlovén McDonald's felszolgálórobotjáról természetesen a kommentelők is elmondták a véleményüket. Van, aki úgy véli, hogy a gyorsétterem azért van, hogy néhány perc alatt megkapjuk a rendelt ételünket, a videóban látható robot pedig meglehetősen lassan dolgozik.

Akadnak persze olyanok is, akik szerint nagyon aranyos a nagy cicaszemekkel pislogó új "személyzetet", mások viszont kifejezetten félnek a robotoktól.

Hogy valóban ez lesz-e a nem is olyan távoli jövő, azt még nem lehet tudni, mint azt sem, hogy milyen mértékben lehet majd robotokkal helyettesíteni az emberi munkaerőt - írja cikkében a Mindmegette. 

@enzor0ne Érkezik Magyarországra is a Meki robot! Slovéniában már ő szolgál ki #mekirobot #meki #mcdonalds ♬ MISSION IMPOSIBLE - tom jordan

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!