Bulvár-celeb

4 órája

Tudja, ki a leggazdagabb olimpikon? Gazdagabb, mint Messi és Ronaldo

Nagyobb a vagyona, mint Messinek és Ronaldónak együttvéve, mégis csak kevesen ismerik.

MW

Anna Kasprzak

Fotó: DPPI via AFP

Több ötkarikás játékokon is részt vett, a párizsi olimpiára azonban végül nem sikerült kijutnia egy viszonylag ismeretlen dán díjlovaglónak, Anna Kasprzaknak.

Ha azonban a vagyoni helyzetét nézzük, akkor maga mögé utasítja még a legjobban fizetett sztársportolókat is – írja az Origo.

A 34 éves, németországi születésű Kasprzak elismert név a díjlovasok között, azonban nem voltak különösebben nagy eredményei: 

2012-ben Londonban a dán csapattal 4. helyezett lett csapatversenyben, 2016-ban pedig Rio de Janeiróban érte el legjobb egyéni olimpiai eredményét: akkor a 14. helyen végzett az ötkarikás játékokon. A legnagyobb eredménye minden versenye közül 2017-ben a díjlovas Eb-n egy második hely.

Akkor viszont hogy sikerült összehoznia nagyobb vagyont, mint Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek, az elmúlt idők két legnagyobb focistájának összesen?

Anna Kasprzak édesanyja, Hanni az ECCO nevű dán cipőmárka tulajdonosa és vezérigazgatója, amelyet még 1963-ban alapított Anna nagyapja – írja a Daily Mirror nyomán a Promotions.hu. Mind a díjlovas, mind testvére részese a vállalat felügyelőtanácsának, ezért pénzügyi juttatásokat is kapnak. Az ECCO pedig kifejezetten sikeres, 90 ország 2200 boltjában forgalmazzák a termékeiket.

Kasprzak ezzel összesen 1,3 milliárd dollárnyi pénzt gyűjtött össze, ami több mint Lionel Messi (650 millió dollár – kb. 235 milliárd forint) és fő riválisa, Cristiano Ronaldo (több mint 500 millió dollár – kb. 180 milliárd forint) vagyona összeadva. Holott ők ketten a történelem legsikeresebb sportolói közé tartoznak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!