2 órája
Ez a tojássütés legegészségesebb formája
Nem mindegy, hogyan készítjük el az egyik legegészségesebb reggelit. A tojássütés fortélyairól egy dietetikus is megszólalt.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Vadim Zakharishchev
Szerencsére arról, hogy a tojás egészséges-e, már nem nagyon folynak viták. A tojás ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, tele van fehérjével és sokféleképpen elkészíthető. Fogyaszthatjuk főtt tojásként, rántottaként, esetleg buggyantott formában vagy omlettként, de ha nagyon ráérünk, készíthetünk belőle tojáskrémet vagy kaszinótojást is. A húsvéti ünnepi asztalon ugyanúgy ott a helye, mint egy sima rohanós hétköznapon egy sietős reggeli alapjaként.
Ez a trükkje: így lehet a legegészségesebb a tojás
Könnyen előfordulhat azonban, hogy tojássütés közben szinte végzetes hibát vétünk. Nem mindegy ugyanis, hogyan készítjük el a tojást.
Angel Luk dietetikus azt tanácsolja, bármennyire is ízletes a tükörtojás, érdemes inkább rántottát vagy omlettet készíteni reggelire – alacsonyabb hőfokon, kevesebb olajjal, így sokkal egészségesebb lesz.
A Kanadában regisztrált szakember már több száz ember étkezési szokásait reformálta meg, rengeteg tapasztalattal a háta mögött azt is elárulta, hogy ha túl sok olajat használunk és még egy másik hibát is elkövetünk tojássütés közben, könnyen veszélyessé válhat a reggeli – a life.hu cikkéből az is kiderül, miért.
Ha pedig valami különlegesre vágyunk, kipróbálhatjuk a buggyantott tojást is, mutatunk is hozzá egy jó receptet.
Bulvár-celeb
- Meghalt Mark Darcy, gyászolnak a Bridget Jones rajongói
- Agyrák: szörnyű diagnózis után pár nappal sorsjegyen egy vagyont nyert a dédnagymama
- Kiderült, idén ki a legszexibb férfi a világon
- Ezek a Skandináv lottó friss nyerőszámai: milliókat értek
- Zente miatt öt éve fogott össze az ország, így van most a kisfiú, aki megismertette velünk az SMA-t