Krimi

2024.06.02. 06:30

Népszerű üdítővel ölte meg négyéves kislányát a gondatlan anya

A csöppségnél súlyos cukorbetegség lépett fel, és a fogait is elvesztette. A szülei még a cumisüvegébe is cukros üdítőt töltöttek.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Tizenhárom és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az amerikai anyát, aki csak üdítőitallal itatta a kislányát. Tamara Banks bűnösnek vallotta magát, ugyanis gyermeke, Karmity négyéves korában a nem megfelelő táplálás miatt kialakult cukorbetegség szövődményei miatt életét vesztette. A kislány olyan rossz állapotban volt, hogy a fogai is mind kihullottak.

A nő akkor sem vitte orvoshoz a gyermekét, amikor a kislánynak súlyos egészségügyi problémái lettek – köszönhetően az 1-es típusú cukorbetegségnek, amit a rengeteg elfogyasztott üdítő, a Mountain Dew okozott. 

A szülők nem kértek orvosi segítséget, pedig a kislány állapota egyre rosszabb lett. Az édesanya végül csak akkor tárcsázta a segélyhívót, amikor a gyermek már elkékült, és elállt a légzése. A mentősöknek sikerült újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

Megmenthették volna

Karmity 2022-ben bekövetkezett halálát egy anyagcsere-rendellenesség, a diabéteszes ketoacidózis okozta, ami a cukorbetegség egyik szövődménye. A tragédia megelőzhető lett volna, ha a szülei idejében kezeltetik a gyermeket.

Az édesanyának nem a kislány volt az egyedüli gyermeke, ráadásul a többieket is elhanyagolta, egyikük szintén diagnosztizálatlan cukorbetegségben szenvedett. A gyermek kómába esett, de az orvosok az ő életét sikeresen megmentették - írja a Mindmegette a Daily Mail cikke alapján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!