Krimi

2 órája

"Agyonlőtték a tanáromat" - sokkos állapotban lévő kislány hívta a rendőröket

Nyilvánosságra hozták a az uvaldei iskolából érkező segélykérésről készített felvételt. A 2022-ben történt mészárlás során a 18 éves támadó 21 embert ölt meg.

MW

A Texas állambeli Uvalde általános iskolájában 21 emberrel végzett egy ámokfutó

Fotó: AFP

Rengeteg a halott körülöttem, a tanáromat is agyonlőtték, kérem mentsenek ki innen, segítsenek, nem akarok meghalni 

-  hívta fel a 911-et egy 10 éves kislány, Khloie Torres, amikor egy 18 éves fiú lövöldözni kezdett a texasi iskolában. 

A gyermek sírt, sokkos állapotban könyörgött a rendőröknek, hogy a túlélőkkel együtt mentsék ki, zavarában alig tudta megmondani a tanterme számát. Később több sebesülttel együtt kihozták az iskolából, a ruhája véres volt, a feje súlyosan megsérült. Annyit tudott mondani a rendőröknek, hogy ő hívta őket, és próbál nem sírni.

2022 májusában az uvaldei támadásban 21 ember halt meg, a hangfelvételt pedig csak most hozták nyilvánosságra, több testkamerás felvétellel együtt, ugyanis több per is indult a rendőrök ellen, amiért nagyon későn avatkoztak be, legalább egy órát vártak, mire lelőtték a támadót. Az áldozatok családjai korábban kártérítést, most pedig vádemelést is követelnek - írja a Bors a Tények videója alapján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!