Krimi

2024.08.29. 15:13

Sokkoló: megölte, majd feldarabolta áldozatát egy séf

Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtották Daniel Sancho spanyol séfet, aki tavaly Koh Phangan thaiföldi üdülőszigeten megölt és feldarabolt egy kolumbiai férfit - közölte csütörtökön az illetékes thai bíróság.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Just Life

Koh Samui (Szamuj-sziget) büntetőbírósága előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés vádjában találta bűnösnek a 30 éves Daniel Sancho Bronchalót a 44 éves Edwin Arrieta Arteaga kolumbiai plasztikai sebész meggyilkolásáért, feldarabolásáért és maradványainak elrejtéséért - szerepel a bírósági közleményben.

A tárgyalás során Sancho ragaszkodott a 2023 augusztusában tett beismerő vallomásához: bűnösnek vallotta magát az áldozat maradványainak elrejtése ügyében, de hangsúlyozta, hogy a kolumbiai férfit nem szándékosan, hanem önvédelemből ölte meg.

A bíróság halálbüntetést is kiszabhatott volna ki Sanchóra, de végül az életfogytiglani szabadságvesztés mellett döntött. Az elkövetőt az áldozat családja számára 4,4 millió thai bát (46 millió forint) kártérítés fizetésére is kötelezték.

A rendőrségi közlések szerint előbb meggyilkolta, majd a bűncselekmény elfedése céljából feldarabolta kolumbiai áldozatát, akinek műanyag zacskókba csomagolt testrészeit egy szeméttelepen és a tengerben rejtette el. 

A séfként dolgozó és saját YouTube-csatornát működtető spanyol férfi az emberi maradványok megtalálása után maga jelentkezett a rendőrségen, hogy bejelentse Arteaga eltűnését, és végül azt is bevallotta, hogy megölte a férfit.

A gyilkos apja, Rodolfo Sancho közkedvelt színész Spanyolországban, ő a főszereplője az El Ministerio del Tiempo (Időminisztérium) című népszerű fantasysorozatnak.

Borítókép: illusztráció
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!