Krimi

15 órája

Veszélyes szökött gyilkost kaptak el a budapesti reptéren a magyar rendőrök (videó)

A férfit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítélték, de májusban megszökött a börtönből – azóta keresték a hatóságok.

MW

A reptéren kapták el a szökevény gyilkost

Forrás: Police.hu

A 32 éves, algériai–kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfi még 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt a támadásba. A tettes elmenekült a helyszínről, de később önként feladta magát. Emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, aminek a letöltését meg is kezdte – írja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdai közleménye alapján a Tények.hu.

A férfi a börtönben újabb, súlyos személyi sérüléseket okozó bűncselekményt követett el, így a kanadai hatóságok – 12 év után – megtagadták a feltételes szabadságra bocsátását. Valószínűleg a tettéhez kapcsolódó meghallgatás után döntött úgy, hogy megszökik. 

Az elítélt idén tavasszal a Québec tartománybeli Lavalból, a Kanadai Javító Szolgálat joghatósága alá tartozó Szövetségi Képzési Központból szökött meg. Nemzetközi körözést adtak ki ellene, nagy erőkkel keresték, a Québec tartomány legveszélyesebb bűnözőit tartalmazó weboldalra is felkerült. A KR NNI a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egységeivel együttműködve kedden délelőtt fogta el a férfit, amikor kiszállt az Amszterdamból Budapestre érkező repülőgépből.

A rendőrök a terminálon bilincselték meg, onnan állították elő a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, ahol őrizetbe vették. Mivel az országba való belépésénél a testvére okmányával igazolta magát, más nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisítás miatt indult vele szemben büntetőeljárás. A kiadatásáról a későbbiekben döntenek – áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!