Krimi

11 órája

Násznépet szállító busz karambolozott, tíz ember meghalt

A násznépet szállító sofőr gyógyszert szedett és túl gyorsan hajtott.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alex Ageev

Násznépet szállító busz karambolozott tavaly júniusban az ausztráliai Hunter Valley-ben, a busz egy körforgalomban borult fel – írja a BBC alapján az Origo.

Tíz ember meghalt, huszonöt megsebesült, csak a sofőr úszta meg sértetlenül. 

Mint később kiderült, a sofőr, Brett Button a Tramadol nevű gyógyszert szedte, amely álmosságot, dekoncentrációt és látási nehézséget okozott, ráadásul gyorsan is vezetett. Az utasok hiába kérték, hogy lassítson, nem tette meg.

A most 59 éves Brett Buttont a napokban ítélte el a bíróság: 32 évet kapott, feltételesen sem szabadulhat. Az ítélethozatalon jelen voltak a túlélők és a gyászoló hozzátartozók is. 

Egy édesapa arról beszélt, hogy saját lányát kellett azonosítania a hullaházban, mások pedig felidézték, hány gyerek maradt árván, ki veszítette el a férjét vagy a feleségét, vagy kinek kellett eltemetnie a gyerekét.

Button csendben hallgatta a szívszorító beszédeket, majd azt mondta, kereste a szavakat, de nem tudja elmondani mennyire sajnálja, hogy több száz ember életét tette tönkre.

Minden nap ezzel élek, és gyűlölöm magam – mondta.

Ausztrália egyik legsúlyosabb közúti balesetéről a bíró, Roy Ellis is azt mondta, hogy 50 éves pályafutása során még nem látott olyan ügyet, amely ilyen „rendkívüli pusztítást okozott volna ennyi embernek és családnak”. 

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!