Roland Garros

2024.06.04. 10:58

Djokovics Nadal sorsára juthat? A szerb világelső drámai vallomása

Kedden az olimpiai bajnok Alexander Zverev is kiharcolta helyét a legjobb nyolc közé a Roland Garroson, akárcsak Novak Djokovics. A szerbek világelső klasszisának erőfeszítései azonban feleslegesnek bizonyulhatnak, Djokovics ugyanis a Francisco Cerúndolo elleni, sírból visszahozott mérkőzés után belengette, hogy visszalép a negyeddöntőtől.

MW

A szerb Novak Djokovic

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Caroline Blumberg

Novak Djokovics tavaly még élete egyik legjobb szezonját teljesítette, három Grand Slam-tornát megnyert, és Wimbledonban is csak a döntőben kapott ki. Idén viszont még egyetlen finálét sem játszott, s úgy tűnik, 37 éves korára eljutott oda, ahová nagy riválisa, Rafael Nadal kicsit korábban: folyamatosan gyötrik kisebb-nagyobb sérülések – írta meg a Magyar Nemzet. A spanyol klasszissal már a Roland Garros első körében sztárteniszező, az ATP-rangsorban negyedik Alexander Zverev jött szembe, akitől eddigi tíz találkozójukon csak háromszor kapott ki.

DJOKOVIC, Novak
A szerb Novak Djokovics a földön térdepel 
Fotó: Christophe Ena / Forrás: MTI/AP

Zverev maratoni csatája

A két kiváló játékos színvonalas mérkőzése múlt hétfőn 3 óra 5 percig tartott, a spanyol teniszlegendát állva tapsolta a közönség a meccs végén – derül ki az Origo oldaláról. Nadal kiejtése után a negyedik helyen kiemelt német Alexander Zverev lendülete tovább tartott, s maratoni csatában legyőzte Holger Runét egy éjszakába nyúló nyolcaddöntőben. A 4 óra 15 perces mérkőzés hajnali háromnegyed kettőig tartott. A németek klasszisa kétszer is szetthátrányba került, de az olimpiai bajnok később összeszedte magát, egyenlített, s a döntő felvonást már viszonylag simán nyerte meg. Zverev az ausztrál Alex de Minaur ellen játszik majd a negyeddöntőben. A németek olimpiai bajnokához hasonlóan a címvédő és világelső Novak Djokovics szintén egy elképesztő hosszú mérkőzésen gyűrte le az olasz Lorenzo Musettit, ami után félő, hogy a szerbek kiválóságának ki kell hagynia majd a negyeddöntőt.

Fájdalomcsillapítókkal elért győzelem

Novak Djokovics az elmúlt két fordulóban tíz szettet játszott és több mint kilenc órát töltött a pályán, a legnagyobb problémát per pillanat a térde jelentheti. A sérülés miatt már a Francisco Cerúndolo elleni hétfői fordítás is csodaszámba ment – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Néhány hete kisebb térdproblémával küzdök, de eddig nem volt nagy ügy. Amikor viszont a második szettben elcsúsztam, fájdalmat éreztem. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedtem be, és a negyedik játszma végén kezdtek hatni. Nem tudom, hogy játszom-e a negyeddöntőben

– mondta a világelső, aki azt is elárulta, hogy a Cerúndolo elleni nyolcaddöntő során is felvetődött benne, hogy feladja a találkozót, amely végül 4 óra 39 percig tartott. Djokovicsnak a norvég Casper Ruud ellen kell pályára lépnie a negyeddöntőben, ami a tavalyi döntő visszavágója lenne.

Roland Garros

Negyeddöntős párosítások, férfi egyes:

Djokovics (szerb, 1.)–Ruud (norvég, 7.)

Zverev (német, 4.)–De Minaur (ausztrál, 11.)

Cicipasz (görög, 9.)–Alcaraz (spanyol, 3.)

Dimitrov (bolgár, 10.)–Sinner (olasz, 2.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!