Labdarúgás

2024.06.04. 12:35

Rebrov háborús nyilatkozatot adott Németországban (videó)

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a szintén Eb-résztvevő Ukrajna csapatával felkészülési mérkőzésen, amely után a rendőrség hosszú percekig senkit nem engedett ki a nürnbergi Max Morlock-stadionból. A németek kapitánya, Julian Nagelsmann és az ukránok mestere, Szerhij Rebrov sem volt elégedetlen a pályán látottakkal.

MW

Szerhij Rebrov

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szerhij Dolzsenko

A szurkolóknak nem volt idejük azon gondolkodni, mit jelent az Európa-bajnokság rajtjának közeledtével Németország és Ukrajna egymás elleni döntetlenje, a drukkerek inkább aggódtak a lefújás után. A rendőrség ugyanis „veszély komoly gyanúja” miatt nem engedett ki senkit a stadionból, s a német és az ukrán válogatott játékosai sem hagyhatták el a létesítményt – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

NAGELSMANN, Julian
Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2024. március 25-én
Fotó: Ronald Wittek / Forrás: MTI/EPA

Gyanús tárgy a stadionban

A német Bild forrásai szerint a rendőrség egy gyanús tárgyat talált a stadionon kívül, ezt kellett megvizsgálnia. Később a rendőrség megnyugtatott mindenkit, hogy nem is állt fenn valós veszély. Maga a mérkőzés sem volt kifejezetten látványos, bár Julian Nagelsmann alakulata végig fölényben futballozott.

Nagyon erős első húsz percet teljesítettünk, Gündogannak volt egy nagy helyzete. A szünet után is jól játszottunk, hat-hét lehetőségünk volt a gólszerzésre. Beier jól teljesített, csak neki három helyzete volt. Agresszívabbnak kell lennünk, több játékossal kell jelen lennünk a tizenhatoson belül. Elégedett vagyok a cserejátékosokkal, azonnal felvették a meccs ritmusát

– mondta Nagelsmann, aki az ukránok kapusát, Trubint is dicsérte.

Vélhetően Marco Rossi árgus szemekkel figyelte, hogy mivel rukkol elő a németek ellen az ukránok szövetségi kapitánya, Szerhij Rebrov, hiszen Németország a magyar válogatottnak is csoportellenfele lesz az Eb-n. A németek bizakodóak a kontinenstorna előtt, s némileg ezt támasztotta alá a Kicker című szaklap felmérése is – olvasható az Origo oldalán.

Rebrovéknak még két hetük van

A német lap a Bundesligában játszó labdarúgókat kérdezte arról, hogy ki lehet a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság legnagyobb esélyese. A válaszolók negyven százaléka látja úgy, hogy a Nationalelf lesz a kontinens legjobbja. A hazaiakat a franciák (22 százalék), az angolok (15,4), a spanyolok (6,2), a portugálok (3,5) és az osztrákok (2,6) követik az esélyesek rangsorában.

Az ukránok kevés voksot kaphattak, Szerhij Rebrov mégis bizakodva tekint a kontinenstorna elé, bár bevallása szerint még van teendő.

– Hasznos meccs volt mindkét csapat számára. Sajnos még nem állunk százszázalékosan készen az Eb-re, de van még két hetünk. Sajnos sokat kellett védekeznünk, de olyan csapat volt a pályán, amelyik megértette, hogy képesek vagyunk a német válogatott szintjén játszani – értékelt Rebrov, majd arról is beszélt, Ukrajnának mit jelent az Eb a háború alatt.

– Sajnos jelenleg nem a futball van az előtérben az országunkban. Nagyon fontos, hogy egész Európa és az egész világ támogassa Ukrajnát a háborúban. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a futball lehet a legfontosabb Ukrajnában – üzent az ukránok szövetségi kapitánya.

Eredmények, felkészülési mérkőzések

Németország–Ukrajna 0–0
Anglia–Bosznia-Hercegovina 3–0 (0–0)

A németek már tudják a kezdőcsapatot

Julian Nagelsmann, az Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sok kihagyott helyzet ellenére elégedett volt csapata teljesítményével az Ukrajna elleni gól nélküli döntetlen után, egyben eldőlt, milyen kezdő tizeneggyel számol a tornán – írja az MTI.

A németek hétfőn 27 gólszerzési lehetőséget alakítottak ki Nürnbergben, de egyszer sem tudtak a kapuba találni.

„Összességében elégedett vagyok. Jó meccset vívtunk, megfelelő hozzáállással” – nyilatkozott Nagelsmann. Hozzátette, sokszor egy kis szerencse kellett volna a gólhoz, de erre nem foghatják, hogy nem nyertek, ezért tovább kell dolgozniuk. A szakember szerint a hétfőihez hasonló meccsre kell számítaniuk Skócia és Magyarország ellen.

A német újságírók szerint az ukránok elleni meccs után egyértelműen kirajzolódott, milyen kezdőcsapattal számol Naglesmann az Eb-n. Eszerint a Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan – Wirtz, Havertz kezdő tizenegy csak sérülés esetén változhat.

A Nationalelf június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Eb-t, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!