Ki hova megy?

2 órája

Az Eb-győztes csatár távozása berobbantotta az átigazolási piacot

Az Európa-bajnokság és a Copa América befejeztével újra a gázpedálra léphetnek a klubok, a pálya helyett a tárgyalóasztaloknál vetekedhetnek egymással a nyári átigazolási időszakban. Az Eb-győztes spanyol játékosok különösen kelendőek, és szokás szerint az egyik legismertebb angol topcsapat a Chelsea volt a legaktívabb eddig a nyáron.

MW

A francia válogatott Kylian Mbappé a madridi Santiago Bernabeu Stadionban, amint bemutatják a Real Madrid spanyol labdarúgóklub új játékosaként 2024. július 16-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrea Comas

Az Európa-bajnokság végéig nagy volt a csend az átigazolási piacon – kivéve egy klubváltást, amely megrengette a futballvilágot. A világbajnok Kylian Mbappé és a Real Madrid évek óta kacérkodott egymással, és már a kontinenstorna előtt tudni lehetett, hogy nyáron megköttetik a frigy – írta meg a Magyar Nemzet. A franciák támadóján kívül a kontinenstorna több játékosnak is lehetőséget biztosított arra, hogy felhívják magukra a klubok figyelmét.

Kapósak a spanyolok

Az Eb-győztes villámléptű spanyol szélsőre, Nico Williamsre a Barcelona vadászik, és bár a játékos a jobb ajánlatok ellenére is a katalánokat választaná, a Barca dolgát megnehezíti, hogy az Athletic Bilbao ragaszkodik a kivásárlási árhoz, hatvanmillió euróhoz. A Barcelona továbbra sem dúskál a pénzben, de Joan Laporta klubelnök mindenkit megnyugtatott, hogy Williamsért képesek lesznek kifizetni ezt az összeget – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

A spanyol csapatkapitány, Álvaro Morata az Atlético Madridot hagyja ott az AC Milan kedvéért, s az ő klubváltása lavinát indíthat el az öreg kontinensen. Morata távozása és a 33 éves Antoine Griezmann visszaesése lépésre késztetheti az Atléticót, amely Julián Álvarezzel pótolná a duót. A fia­tal argentin több játékperc reményé­ben otthagyná a Manchester Cityt. Ezt Madridban megkapná, viszont az egyezkedés elhúzódhat, tekintve, hogy az Atlético először csak kölcsönbe venné őt át. Pep Guardiola bombaerős csapata nem áll messze a németországi Eb-n szintet lépő Dani Olmo megszerzésétől.

Sajtóinformációk szerint a hétfőn lejárt hatvanmillió eurós kivásárlási árának az idejét az RB Leipzig öt nappal meghosszabbította az Eb-döntőre való tekintettel. A francia PSG-nek Mbappé távozása után nagy űrt kell betölteniük, és ezt a párizsiak az olasz Napoli csatárával pótolnák. Az angol topcsapatok közül szokásukhoz híven a Chelsea volt a legaktívabb eddig a nyáron. Már öt futballistát, köztük főleg fiatalokat igazoltak, de megszerezték a Fulham védőjét, Tosin Adarabioyót is, akit a Newcastle és a Manchester United orra elől happoltak el. Nagy kérdés, hogy a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool meg tudja-e tartani Trent Alexander-Arnoldot, aki az Real Madrid csábít, aki Mbappé megszerzése mellett az egyik klublegendájával is hosszabbított. 

Modric örökké akarna játszani

A 38 éves horvát középpályás Luka Modric a következő szezonban is a királyi gárdánál marad – írta meg az Origo. Az aranylabdás horvát futballista lett minden idők legeredményesebb játékosa a Real Madridnál, 2012-es odaszerződése óta ugyanis a többi között hat BL-sikert és négy La Liga-győzelmet ünnepelhetett, összességében 26 kupát emelhetett a magasba Real-játékosként.

– Szeretnék örökké játszani, de várhatóan eljön az a pillanat, amikor szögre kell akasztanom a cipőt. Folytatom tovább, de azt még nem tudom, hogy meddig – mondta a 178-szoros horvát válogatott, aki a tavalyi szezonban negyvenhat meccsen lépett pályára a Real Madridban, és ezeken a találkozókon két gólt lőtt és hét gólpasszt adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!