Búcsú a PSG-től

2 órája

Mbappét nyolcvanezer szurkoló előtt mutatta be a Real Madrid

A kötelező orvosi vizsgálat után Kylian Mbappé kedden aláírta öt idényre szóló szerződését a Real Madrid labdarúgócsapatához, amely 80 ezer szurkoló előtt mutatta be legnagyobb nyári szerzeményét.

MW

A francia válogatott Kylian Mbappé a madridi Santiago Bernabeu Stadionban, amint bemutatják a Real Madrid spanyol labdarúgóklub új játékosaként 2024. július 16-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrea Comas

„Hihetetlen nap ez a számomra. Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy egyszer a Realban futballozom, és ma itt vagyok. Ez sokat jelen nekem”

– mondta a 25 éves csatár, aki szerződése lejárta után ingyen érkezett a Paris Saint-Germaintől.

A 9-es számú mezt viseli majd a királyi gárdában a francia válogatottal világbajnok futballista, akinek nevét skandálták a szurkolók a Santiago Bernabeu Stadionban. Mbappé méltatta Florentino Pérez klubelnököt és Zinedine Zidane-t, a Real korábbi világklasszis játékosát és vezetőedzőjét, aki még tinédzserként hívta meg a klubhoz.

Ma egy kivételes játékost köszöntünk, aki valóra váltja gyerekkori álmát. Ma azért vagy itt, mert ez az, amit akartál. Köszönjük az erőfeszítéseidet, hogy ezt a fehér mezt viselhesd

– mondta Pérez.

A 15-szörös BEK- és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid évek óta próbálta leigazolni Mbappét azok után, hogy 14 évesen az AS Monaco akadémiáját választotta, végül a futballista júniusban döntött a váltás mellett, miután nem hosszabbította meg a szerződését a PSG-nél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!