Egy meccs erejéig visszatért

2 órája

Jürgen Klopp: az edzők új generációja már megérkezett, de nem lennék a helyükben

Teljesen megváltozott Jürgen Klopp élete, mióta az előző idény végén távozott a Liverpool éléről, és a német edzőlegenda azóta sehol sem vállalt új munkát. Az elmúlt hétvégén egy gálameccs erejéig korábbi csapata, a Dortmund színeiben visszatért a kispadra, de ez sem keltette fel benne a vágyat, hogy újra vezetőedző legyen.

MW

Jürgen Klopp kilencgólos meccsen, telt ház előtt tért vissza a Borussia Dortmund kispadjára

Forrás: DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Christoph Reichwein

A válogatott szünetben is megtelt a Signal Iduna Park, méghozzá a Borussia Dortmund labdarúgócsapata legendáinak elbúcsúztatására. A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool csapatától az előző szezon végén távozó Jürgen Klopp 2008 és 2015 között volt a Borussia Dortmund vezetőedzője, és a korábbi sikerembert két visszavonult BVB-legenda, Lukasz Piszczek és Jakub Blaszczykowski búcsúmérkőzése apropóján kérték fel, hogy ő üljön az egyik kispadon a dortmundi legendák gáláján – írta meg az Origo.

Dortmundi osztálytalálkozó

A legendás Sárga Fal óriási ovációval fogadta Kloppot, aki Blaszczykowski csapatát irányította, és a játékosai között szerepelt Roman Weidenfeller, az olasz AS Roma együtteséhez szerződött Mats Hummels, Kevin Grosskreutz vagy éppen Kamil Grosicki.

Olyan volt, mint egy osztálytalálkozó, amiről mindig is álmodoztam: egyszer újra találkozunk, és csak úgy jól érezzük magunkat

– mondta Jürgen Klopp a gálameccsről, amelyen tehát újra leült a kispadra. 

A meccset végül Piszczek csapata nyerte 5–4-re, de a lényeg utána jött: a rajongók rávetették magukat a kedvenceikre, a főszereplők pedig órákon át osztogatták az aláírásokat és a közös fényképeket.

Azért volt ez jó szórakozás, mert nem volt tétje, nem számított

– nyilatkozta a német edzőlegenda, és elmondása szerint teljes mértékben élvezi a szabadságát.

Nem lenne a helyükben

A Liverpooltól való távozása után Klopp már volt Taylor Swift-koncerten az Anfield Roadon, élőben szurkolt a német válogatottnak az Európa-bajnokságon, és a paralimpiára is ellátogatott Párizsba. 

Nem hiányzik semmi

– jelentette ki Klopp, s ezzel a három szóval egyértelművé tette a jelenlegi álláspontját a visszatérésről. Klopp továbbra sem árulta el, hogy mikor térhet vissza edzőként, visszatér-e egyáltalán. 

Más nagy edzők sem csinálják ezt örökké. Az új generáció már itt van

– mondta el a német szakember, és ezen a ponton többek között a Dortmund nyáron kinevezett edzőjére, Nuri Sahinra is utalhatott, aki korábban a játékosa volt, és 36 évesen megkapta az első igazán nagy lehetőségét, hogy edzőként bizonyítson.

Ha a tanácsaimmal támogathatom a fiatalabbakat, azt örömmel megteszem, de nem lennék most a helyükben

– jelezte Klopp, újabb utalást téve arra, hogy nem vágyik vissza a kispadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában