Rekordok

2 órája

Beérte Keleti Ágnest Simone Biles

Az amerikai tornász a csapattal elért győzelmével ötödik olimpiai bajnoki címét nyerte.

MW

Az amerikai Simone Biles gerendagyakorlata a 2024-es párizsi nyári olimpia női tornász csapatversenyének döntőjében a Bercy Arénában 2024. július 30-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Francisco Seco

Az ukrajnai háború miatt távolmaradó oroszok híján az amerikai női tornászcsapat hozta a papírformát, s agyonverte a világot - írja a Mandiner.

 Az Egyesült Államok kedden simán megnyerte a csapatversenyt a Bercy Arénában a párizsi olimpián. Ezzel 

Simone Biles nyolcadik érmét és ötödik aranyát szerezte meg a játékokon.

 A talajon űrtornát, nyitósorában triplacukaharát bemutató 27 éves Biles 1950 óta a legidősebb amerikai tornásznő, aki olimpián csapatban indult, s az egyetlen, aki három olimpián szerepelve két csapataranyat is begyűjtött a három egyéni mellé. Az Egyesült Államok női tornászválogatottja, 1996, 2012 és 2016 után negyedik alkalommal állhatott fel ismét a dobogó legfelső fokára.

Biles az újabb győzelemmel illusztris társaságba került, hiszen rajta kívül csak hat tornász szerzett legalább öt aranyat:

 a szovjet Larisza Latinyina kilenc, a csehszlovák Vera Caslavská hét, a legidősebb élő olimpiai bajnok, Keleti Ágnes, illetve a román Nadia Comaneci, a szovjet Polina Asztakova és Nellie Kim egyaránt öt alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!