Szívszorító történet

7 órája

Rákbeteg férje a helyszínen drukkol az olimpiai bajnoknak a női vízilabdatornán

A 26 éves Maddie Musselman sorozatban a negyedik amerikai olimpiai diadalért tesz meg mindent a párizsi olimpián, és mellette bátran néz szembe egy másfajta kihívással.

MW

Maddie Musselman és férje a párizsi olimpián

Forrás: Maddie Musselman Facebook-oldala

A pólós hölgy tavaly szeptember 30-án ment hozzá Pat Woepse-hez, akkor, amikor már mindketten tudták, hogy a férfi tüdőrákban szenved. Szinte hihetetlen, de Pat Woepse a 30. születésnapján, 2023. augusztus 10-én átúszta a La Manche-csatornát – adta hírül a Bors. 

Köhögött, egyszerűen nem tudtuk, mi a baja

– mesélte el történetét Maddie Musselman. 

Azt hittük, tüdőgyulladás vagy hörghurut a gond. Erre szedett gyógyszert, mígnem kiderült, hogy halálos kór támadta meg.

A vízilabdázó hónapok óta támogatja férjét, odahaza ápolja, majd edzésre rohan. Nem is kívánt Párizsba utazni, csakhogy Adam Krikorian szövetségi kapitány rábeszélte: ha fizikailag bírja, készüljön, mert kivinné magával a nyári játékokra. Woepse kemoterápiás és sugárkezelésen esett át. Időközben orvosi engedélyt kért, és kapott arra, hogy elutazhasson a párizsi ötkarikás játékokra.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!