Hétfői összefoglaló

2 órája

Bravúr nélkül maradtak a kardozók és az úszók, a férfi kézilabdázók kiütötték Argentínát

Sajnos az olimpia harmadik napja sem hozott igazán nagy magyar sikereket a francia fővárosban. Sem a női kardozók, sem az úszók nem tudtak bravúrt bemutatni a párizsi olimpia hétfői versenynapján. Azért az ökölvívó Kovács Richárd remek teljesítménye még bizakodásra adhat okot, és a női és férfi kézilabdázóink is megszerezték első győzelmüket az ötkarikás játékokon.

MW

Kovács Richárd (kékben) és az ausztrál Harry Garside a férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. július 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Hétfőn három magyar sportoló is indult a női kardozók versenyén a párizsi olimpián. A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy ketten már a nyolcaddöntőben szembe kerültek egymással, ebből Márton Anna jött ki jól, aki legyőzte Pusztai Lizát. A másik ágon Szűcs Luca is nyert, így ő is pástra léphetett a négy közé jutásért, azonban a folytatás már nem sikerült túl fényesre a magyar sportolók számára – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Elmaradt a bravúr

A csapatban kétszeres világbajnok Szűcs Luca úgy végzett a hetedik helyen, hogy két szép győzelem után a negyeddöntőben 15-12-es vereséget szenvedett a hazai közönség biztatását élvező, csapatban olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes Sara Balzertől.

– Nem ijedtem meg, Sara Balzer roppant rutinos vívó, a legkisebb hibát is kihasználja, nem véletlenül vezeti a világranglistát. Fizikailag elfáradtam, örülök annak, hogy negyeddöntős voltam, de azért ezt a vereséget még meg kell emésztenem – mondta el a magyar vívó

Márton Anna - aki három éve Tokióban negyedik volt - ezúttal nyolcadikként zárt, három sikert követően a negyeddöntőben simán, 15-7-re kikapott a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlantól.

– Taktikailag az elején fölém nőtt, és ilyen szintű versenyző ellen nehéz visszaszerezni a fonalat. Azt hittem, tudom, mit kell csinálnom a legyőzéséhez, erre mint kiderült, ő tudta, hogy miként lehet engem kizökkenteni, és már esélyem sem volt felzárkózni. Sajnálom, hogy így alakult, úgy éreztem, több van ebben a napban. Mindenképpen szeretnék egy érmet szerezni a csapattal. Ha meg tudjuk csinálni, akkor én nagyon boldog leszek ezen az olimpián – nyilatkozta Márton Anna. A férfiak versenyében a tőröző Dósa Dániel első mérkőzésén, a 32 között hiába vezetett 13-10-re, végül 15-14-re alul maradt az egyiptomi Abdelrahman Husszein Tolbával szemben, és összesítésben 17. lett.

Nyertek a pólósok és a kézisek

A medencében az első olimpiáján szereplő Jackl Vivien 400 méter vegyesen maradt el a remélt idejétől, és ugyanúgy 14. lett, mint Sárkány Zalán 800 méter gyorson. 

Az ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd kiválóan bokszolva, remek teljesítménnyel, 5-0-s pontozással lépett túl az ausztrál Harry Garside-on, negyeddöntőbe került, és egyetlen siker választja el az éremtől. A 27 éves öklöző a biztos érmet jelentő elődöntőért csütörtökön lép ringbe, minden bizonnyal a házigazdák háromszoros világbajnoka, olimpiai ezüstérmese, Sofiane Oumiha lesz az ellenfele, aki viszont előbb a jordániai Obada Alkasbeh ellen meccsel. 

A lovastusázók mezőnyében a háromnapos viadalt követően Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett. 

Ami a csapatsportágainkat illeti, végre győzelmeknek örülhettek a magyar szurkolók. A magyar válogatott 12-7-re legyőzte Kanadát a párizsi olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában, ezzel Mihók Attila és Cseh Sándor világbajnoki ezüstérmes együttese megszerezte első sikerét – írta meg az Origo

A magyar lányok legközelebb pénteken Kína ellen szállnak medencébe az olimpián. A férfi kézilabdázóink nehezen lendültek játékba az Argentína elleni csoportmeccsen, de szép lassan egyre nagyobb különbséget alakítottak ki a dél-amerikai csapat ellen. A magyar válogatott 35-25-re nyert, ezzel megszerezte első győzelmét az olimpián. A magyar csapat legközelebb szerda reggel Norvégia elleni lép majd pályára, majd a szintén kemény ellenfélnek számító Dánia és Franciaország következik a sorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!