Vélemények

2 órája

Chema Rodriguez: a srácok csodálatosan játszottak, száz százalékig elégedett vagyok (videó)

A magyar válogatott beállósa Bánhidi Bence szerint ez a győzelem lendületet adhat a norvégok elleni meccsre.

MW

A győztes magyar válogatott ünnepel, miután 35-25-re nyert a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Bár az argentinok az első félidő derekáig tartották a lépést a magyar férfikézilabda-válogatottal, utána fokozatosan nyílt az olló, s végül fölényes, 35-25-ös magyar győzelem született. A magyar válogatott szövetségi kapitánya Chema Rodriguez dicsérte a csapata koncentrált játékát, és a magyar játékosok szerint a győzelem erőt adhat a nem éppen könnyűnek ígérkező folytatásra is. 

A magyar csapat az Egyiptom elleni vereség után győzelmi kényszerben várta a papíron leggyengébb csoport rivális elleni találkozót – írta meg a Magyar Nemzet. A magyar kézilabda-válogatott nehezen lendült játékba az Argentína elleni csoportmeccsen, de szép lassan egyre nagyobb különbséget alakított ki a dél-amerikai csapat ellen, amely sokszor igen durván játszott.  

Kaptak pár pofont 

Keményen bekezdtek a csapatok, hiszen már az első percben Bóka Bendegúz két perces kiállítást kapott, az argentinok kínai figurával próbálkoztak az olimpia férfi-kézilabdatornájának második fordulós Magyarország–Argentína meccsén. A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott, és egyértelműen jobban kezdtünk, mint Egyiptom ellen, de az argentinok tartották a lépést Chema Rodríguez csapatával. Sőt, 10-9-nél a vezetést is átvették: Lékai Máté dühöngött, hogy lépéshibát láttak nála a játékvezetők, és a gyors ellenakcióból előnybe került Argentína. Szerencsére a dél-amerikaiak elfáradtak a félidő végére, sokat hibáztak, a szünetben pedig már 17-12-es magyar vezetés állt az eredményjelzőn. Argentin góllal indult a második félidő, majd Ancsin és Bánhidi góljaival 19-13-ra vezettünk, majd Imre hetesével és Lékai üres kapus góljával már 21-14-re. Az argentinok már egyre kevesebb gólunkra tudtak válaszolni, Lékai újabb góljával és Imre lerohanásával 22-15 volt ide. Az utolsó 10 percben Ilic és Rosta is gólt szerzett, majd Ancsin után Ilic is kapott egy hatalmas pofont, újabb argentin kapott piros lapot. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, végül 35-25-re nyertünk, Imre Bence volt a mezőny legeredményesebb játékosa hét góllal. 

Korán kell lefeküdni 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a látottakkal, Chema Rodriguez különösen a magyar csapat védekezését dicsérte.
– A srácok csodálatosan játszottak, nehéz meccs volt, mert az argentinok sokféle taktikai megoldást alkalmaznak, többször váltanak védekezésben. Ellenük arra van szükség, hogy hatvan percen át koncentráljunk, de a fiúk ezt tökéletesen megoldották. Száz százalékig elégedett vagyok, nem az eredmény miatt, hanem mert nagyon nehéz talpra állni egy olyan vereség után, mint amilyen két napja volt – nyilatkozott a spanyol szakember. Bánhidi Bence három gólt szerzett a meccsen, és a válogatott beállós elmondása szerint nem foglalkoztak, hogy hány góllal tudnak nyerni, csak a győzelem volt a fontos. 

– Fontos volt, hogy nyerjünk, mert ez lendületet adhat a folytatásra. Az egyiptomi meccshez képest védekezésben kompaktabbak voltunk, Palasics Kristóf sok labdát védett. A támadójátékunkon van még mit csiszolni, de alapvetően rendben ment minden – mondta el Bánhidi. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Imre Bence volt hét góllal. 

– Az első félidőben átvettük az irányítást, jó volt a védekezés, abból tudtunk futni, sok könnyű gólt szereztünk. Mindenki hozzá tudott tenni a magabiztos győzelemhez – mondta el Imre Bence, aki szerint a feszes védekezést tartaniuk kell a norvégok ellen is, akik sokat rohannak, hogy könnyű gólokat tudjanak szerezni. Imre Bence szerint nem kell, hogy gondot okoznia a reggel 9-es kezdési időpontnak, és a további meccseken minden egyes lőtt gólnak óriási jelentősége lesz. A beállós Rosta Miklósra több helyzet is kijött a második félidőben, az öt gólt szerző magyar játékos örült, hogy a legtöbbjét gólra tudta váltani.  

– Most lesz az első reggel kilences meccsünk, bízom benne, hogy nem lesz baj. Az biztos, hogy holnap nagyon korán kell lefeküdni – árulta el Rosta, aki szerint mindent meg fognak tenni, hogy meglepjék a következő ellenfelüket, Norvégiát. A sima, 35-25-ös győzelemmel két forduló után két pontunk van, viszont a folytatásban jönnek a nehezebb meccsek, sorrendben Norvégia, Dánia és Franciaország ellen. A hazaiaknak nagy csalódás, hogy a címvédő franciák a dánoktól és a norvégoktól is simán kikaptak, azaz még pont nélkül állnak. 

Eredmény 

férfi kézilabda, csoportkör, 2. forduló, B csoport: 

Magyarország-Argentína 35-25 (17-12)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!