26 év után kaptunk ki tőlük

2 órája

A spanyolok végig vezetve, magabiztosan verték a férfi vízilabda-válogatottunkat

A magyar válogatott 10–7-re kikapott a spanyol csapattól kedden a párizsi olimpia férfi vízilabdatornájának második fordulójában. A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen.

MW

Angyal Dániel (háttal) és a spanyol Bernat Sanahuja

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A mérkőzés első góljára sokáig, majdnem öt percet kellett várni, a spanyol Munarriz dobta, míg Aguirre folyamatosan védte a magyar lövéseket, csak a negyedik utolsó másodperceiben született meg az első gólunk: Manhercz Krisztián bejátszása után Angyal Dániel szépített 2–1-re.

ZALÁNKI Gergõ
Zalánki Gergõ (b3) a Magyarország-Spanyolország mérkőzésen
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A második negyedben Vigvári Vince, majd Zalánki Gergő révén is összejött az egyenlítés, s úgy tűnt, 3–3-mal fordulunk a meccs második felére, ám egy négy másodperccel a játékrész vége előtt elvégzett spanyol sarokdobásnál a hosszún Larumbe nagyon üresen maradt, s ezt ki is használta – tudósított a Magyar Nemzet.

A harmadik ráúszásnál is a spanyolok hozták el a labdát, s ezúttal gólt is szereztek a negyed első akciójából. Angyal második gólját videózás után adták meg, a kapus már a képzeletbeli gólvonal mögül kotorta ki a labdát. A következő percekben viszont nem alakultak jól, 7–4-nél már hárommal vezetett Spanyolország, ekkor kért időt Varga Zsolt.

VARGA Zsolt
Varga Zsolt szövetségi kapitány a  Magyarország-Spanyolország mérkõzésen
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A következő két gólt a mieink szerezték, majd újra bosszantó gólt kaptunk, az emberelőnyt villámgyorsan megjátszották a spanyolok.

A záró negyedben sem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, Spanyolország magabiztosnak nevezhető győzelemmel egyedüliként százszázalékos a B csoportban. 

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese vasárnap 13–12-re verte a franciákat, a keddi vereség után csütörtökön a japánokkal, szombaton az ausztrálokkal, hétfőn pedig a szerbekkel játszik.

Férfi vízilabda, B csoport, 2. forduló:
Spanyolország–Magyarország 10–7 (2–1, 2–2, 4–3, 2–1)
gólszerzők: Munarriz, Granados, Larumbe 2-2, Sanahuja, Cabanas, De Toro, Famera, illetve Angyal 2, Vigvári Vi., Zalánki, Vámos, Fekete, Manhercz

Magyarország: Vogel Soma - Vigvári Vince, Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Zalánki Gergő - cserék: Angyal Dániel, Vámos Márton, Fekete Gergő, Hárai Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!