Fárasztó a ceremónia

3 órája

Ezért nem Milák Kristóf vagy Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót az olimpiai megnyitón

A pénteki ceremónián Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó és a kézilabdázó Böde-Bíró Blanka viszi a lobogónkat. Mivel hat olimpiai bajnok is van a magyar csapatban, így sokakban felmerül a kérdés: miért nem ők viszik a zászlót a megnyitón?

MW

Az Eiffel-tornyot jelenleg a 2024-es párizsi olimpiai játékok olimpiai gyűrűinek nagyméretű installációja díszíti

Forrás: AFP

Fotó: Telmo Pinto

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a megnyitóünnepség mindig fárasztó a sportolók számára, Párizsban pedig különösen embert próbáló lesz: 

a faluból való indulást és a visszaérkezést nézve legalább nyolc-tíz órás elfoglaltságot jelent a pénteki napon.

BÖDE-BÍRÓ Blanka
Böde Bíró Blanka (b), a magyar női kézilabda-válogatott kapusa és a csapat tagjai megérkeznek a párizsi Orly repülőtérre 
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Olimpiai bronzérmes, vb-2. cselgáncsozónkat, Tóth Krisztiánt és női kézilabda-válogatottunk kapusát, Böde-Bíró Blankát azonban kemény fából faragták, mi több, szinte kiugrottak a bőrükből, hogy ők vihetik a magyar zászlót. Tóth Krisztián azt mondta, hogy ő akkor is elvállalta volna a feladatot, ha másnap reggel tatamira kellene lépnie.

Böde-Bíró Blankának már a megnyitó előtt, csütörtök este a franciák elleni nyitó csoportmeccsen jelenése lesz, vasárnap reggel 9-kor pedig a brazilok ellen játszunk, de számára ez sem jelent gondot.

Milák Kristóf jövő kedden ugrik először a medencébe, de a külön utas olimpiai bajnok a sport- és a szakvezetésből csak néhány emberrel áll szóba. Sós Csaba szövetségi kapitányt sem tájékoztatta a felkészüléséről, nem segítette a társait a 4x200 méteres gyorsváltóban, s így az olimpiai kvóta sem lett meg. Emellett Milák a médiát és így a magyar közvéleményt negligálja. Ő furán hatna a magyar olimpiai csapat élén...

Szilágyi Áron már olimpiai lázban ég

Az olimpiára készülő magyar vívók kedden a hagyományoknak megfelelően nyílt edzésen köszöntek el a második otthonuknak számító Gerevich Aladár Sportcsarnoktól és válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Miközben készültek a közös csapatfotók, a versenyzők válaszoltak az újságírók kérdéseire. Az olimpián elsők között, már szombaton pástra lépő férfi kardozók vezetőedzője, Sárközi Gergely így nyilatkozott:

„Nagyszerű, hogy a férfi kard kezd, nem kell sokáig várni a szereplésre. Én azt sem bánnám, ha már most pástra léphetnének a fiúk, mert készen állnak a versenyre” - mondta az MTI-nek.

SZILÁGYI Áron
Szilágyi Áron a Zarándi Csaba férfi kard csapat világkupaversenyen a budapesti BOK Csarnokban 2024. március 24-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron már párizsi helyszíni tapasztalatairól is beszámolt az edzésen.

„Amikor megnyitott az olimpiai falu, lehetőségem volt a magyar delegáció tagjaként felfedezni, a szobákat, az edzéshelyszíneket és még a mosodát is megnézni, igaz, a versenyhelyszínre nem jutottam be. A város már olimpiai lázban ég, és azóta én is” - hangsúlyozta Szilágyi Áron. Hozzátette, a felkészülés utolsó szakaszában már minden az ötkarikás játékokra emlékeztette, a felszerelés átvétele és a sajtónyilvános edzés is fokozza benne a kellemes feszültséget.

Az edzést megtekintette Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, akik elbeszélgettek a versenyzőkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!