Hajszállal úszott el az esély

2 órája

A Fradi jelmondatával üzent az olimpiáról lemaradt magyar sportoló

Az Eb-ezüstérmes tornász, Székely Zója elképesztően balszerencsés módon maradt le az ötkarikás játékokról, a magyar sportolónő három esélyének mindegyike csak egy hajszállal úszott el. A Fradi tornásznője szerint lesz még lehetősége olimpián szerepelni, és nem fogja feladni a küzdelmet.

MW

Székely Zója

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Nagy Gábor

Hétfőn elutaztak a párizsi olimpiára a kvótát szerzett magyar tornászok: Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge, Kovács Zsófia és Mészáros Krisztofer. Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint izgalmas olimpiai ciklus van mögöttük, és szerencsére a korábban sérülésekkel bajlódó tornászok már felgyógyultak – írta meg a Magyar Nemzet. Ha valakit hiányolni lehet a magyar küldöttségből, az a Ferencváros tornásznője, Székely Zója, aki hihetetlenül peches módon maradt le az ötkarikás játékokról.

20240323_1008_at
Nem létezik pechesebb sportoló az Eb-ezüstérmes Székely Zójánál
Fotó: Török Attila / Forrás: Nemzeti Sport

Elszalasztott esélyek

Az Eb-ezüstérmes tornász három esélyének mindegyike hajszállal úszott el. Októberben az antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon az egyéni összetett selejtezőjében Czifra Bettina Lili 33., Székely Zója 34. lett – ezzel előbbi névre szóló kvótát szerzett. A vb-n a szerenkénti eredményeket nézve Bácskay Csenge előzte meg kevéssel Székely Zóját, július elején pedig egy Kovács–Székely-válogatóból előbbi jött ki jobban. Mindkét utóbbi összevetésben azért akadtak furcsaságok – riválisok visszalépései „megkavarták” az eredményeket –, és mindkétszer Székely Zója járta meg – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A magyar sportoló a közösségi oldalán köszönte meg a szurkolók támogatását, és hangsúlyozta, hogy az olimpiai álom még picit várat magára, de szerinte el fogja érni.

Az út nem ért véget

Székely Zója a Facebook-oldalán őszintén beszélt az érzéseivel kapcsolatban: 

Most, hogy eltelt egy kis idő a történtek óta, úgy érzem, amennyire lehet, sikerült tudomásul vennem, hogy ez valamiért nem az az olimpia, amin ott kell lennem. Nagyon közel álltam a kijutáshoz, többször is, de sajnos ez az álom még várat magára. Büszke vagyok arra, amit ebben a fél évben elértem, úgy érzem, megérdemelten lehetnék most ott. A mai nappal elutazott a magyar delegáció, így egy időszak lezárult

– olvasható a magyar tornász bejegyzésében, aki a szurkolók szeretetét is megköszönte.

Köszönöm azt a rengeteg üzenetet és támogatást, amiket kaptam, nagyon sok erőt adnak! Azoknak pedig, akik végig mellettem voltak és végigkísérték a történteket, nem lehetek elég hálás! Sokat gondolkoztam, hogyan tovább most, de mindig ugyanoda lyukadtam ki, azt érzem, még nagyon sok van bennem, és az út ezzel még nem ért véget. Küzdeni mindig, feladni soha!

– fejtette ki gondolatait a Ferencváros jól ismert jelmondatával a Fradi tornásznője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!